Защо гумите ви се износват

11 Март 2019

Износването на гумите е факт, от който към момента не можем да избягаме, но има възможност за забавяне на самия процес. Как да го направим, ще се опитаме да обясним сега.

 

Какви са факторите за бързото износване

Ето няколко важни фактора, директно влияещи на износването:

  1. Неправилно и неравномерно налягане - много собственици на превозни средства пренебрегват препоръчителната от производителя стойност на налягането и в резултат се повишава натоварването.

  2. Неправилния избор на скоростния режим и рязкото тръгване и спиране на превозното средство също се отразява върху целостта на протектора.

  3. Ненавременна смяна според сезонността - със сигурност води да разрушителни процеси в каучука. Ефекта се наблюдава, защото с изменение на температурата се променят и техническите характеристики на изделието.

  4. Нарушения баланс и позициониране спрямо окачването също е предпоставка за бързото разрушение на каучука. Подобна проверка трябва да се извършва след всяка смяна.

 

Това разбира се не са всички влияещи предпоставки, но са едни от най-често допусканите.

 

Как да забавим този процес

За щастие съществуват някои методи, прилагането на които няма да предотврати напълно разрушаването на повърхността на колелото, но ще удължи неговия експлоатационен период.

 

  • Правилно съхранение - има възможност да се използва платен обект с нужните в него условия за правилно съхранение или да си ги създадем лично;

  • Да се погрижим да елиминираме напълно резките тръгвания и спирания на колата - по този начин дори ще повишим безопасността си на пътя;

  • Редовното посещаване на специализиран сервизен център и извършването на нужната диагностика съществено ще се отрази върху живота на колелата;

  • Навременната подмяна спрямо сезонността също е добро решение срещу забавяне на преждевременната повреда;

  • При избора съблюдавайте правилния размер с отвора на джантата, защото дори отклонение от 1  пункт ще доведе до изменение в характеристиките;

  • Редовно проверявайте налягането и го коригирайте спрямо измерените разлики, защото върху него влияе околната температура, натоварването на колата и т.н.

 

Какво ни съветват от Медина-Мед

За да спестите максимално средства от честата покупка на гуми за автомобила, спазвайте описаните по-горе насоки, информирайте се за препоръките на производителя и не прекалявайте с икономиите. В сервиз за гуми на Медина-Мед ще откриете винаги оригинални нови решения на изумително ниски цени и с гарантирано високо качество, а експертите ни, работещи в тях разполагат с най-модерното съвременно оборудване за работа. Доверете им се и със сигурност ще си тръгнете с усмивка от сервиза! Очакваме Ви!