Калкулатор за гуми

Таблица на алтернативните размери
Размер
Разлика в диаметъра
Калкулатор
Оригинален размер Алтернативен размер
Широчина на гумата
Височина на гумата
Диаметър на джантата
Резултати
Диаметър mm mm
Разлика в диаметъра mm
Разлика в скоростта %
50 km/h: km/h
100 km/h: km/h
150 km/h: km/h
Визуална представа

Какво представлява калкулаторът за гуми

Това е онлайн инструмент, помагащ на потребителите правилно да подберат размера на новата си покупка. Само чрез въвеждането на старите и новите стойности, буквално с един клик системата ще изчисли нужните резултати. По тях всъщност можете да определите дали направеният от вас избор е удачен за превозното Ви средство. Ако разликите в размерите не са големи, то Вие спокойно можете да направите съответната покупка и да я използвате.

 

При съществени разминавания е редно да се насочите към друго решение, защото в противен случай се очаква колата да стане нестабилна, да се наруши сцеплението с пътя и големи различия в показанията на скоростомера.

 

Как да го използваме правилно

Колкото и лесен да изглежда за използване, все пак е необходимо да дадем някои съвети, за да получите максимален ефект. Проверете:

  • параметрите - проверете скоростния и товарен индекс на направения от вас избор. Те трябва да отговарят на автомобила Ви. Особено важно, ако често карате с висока скорост или извършвате превози на тежки товари;

  • условията през зимата - предварително предвидете да има допълнително място за удобното поставяне на вериги, в случай че се окажете в тежки зимни условия;

  • размера на джантите - в никакъв случай не пропускайте да вземете под внимание диаметъра и широчината на настоящите Ви джанти, като ги сравните с тези на направения от вас избор;

  • наистина се съобразете с показанията - този инструмент има способността да определя максималните допустими разминавания, при които се запазва комфорта от шофирането и физическата Ви сигурност. Не подценявайте тези граници, за да имате безаварийно и спокойно пътуване.

 

Какво може да ни покажат резултатите

Нашият калкулатор е изключително функционален и подробен при извеждането на резултатите. Например при въвеждане на широчината на двата модела, височината и диаметъра, той ще Ви покаже разликите в диаметрите в милиметри и в проценти. Също така, ще Ви информира при настъпването на очаквани разлики в показанията на скоростомера в проценти и в km/h.

 

Също така ще получите възможността да направите и визуално сравнение с единия и другия вариант, както и да видите точни решения, съответстващи на въведените от вас стойности.

 

Какво ни предлага Медина-Мед

Само най-добрите и качествени гуми на достъпни цени, благодарение на директното ни сътрудничество с популярните в областта брандове. Само така ще гарантираме, че няма да получите фалшификат, имитиращ оригинала, но със значително по-лошо качество на изработката и технически характеристики.

 

В същото време на ваше разположение са множество разположени в различните краища на страната сервизи, където да отстраните възникналите с превозното Ви средство неизправности. Заповядайте!

 

 

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®