За технологията RunFlat

26 Юли 2019

Тези, които са пукали гума, знаят, че в подобна ситуация частично или напълно се губи контрола над автомобила. Вече поводи за притеснение не трябва да има в тази посока, защото на пазара се предлагат съвременни разработки, позволяващи да продължите да шофирате устойчиво, дори и след спукване. Как, ще разберем по-долу.

 

Какво е RunFlat гума

Особеното при тази технология, е че при спукване по време на движение, страничните бордове не се деформират под тежестта на превозното средство. То остава стабилно на пътя и не губи управление. Спирачните системи на колата си остават активни и Вие с лекота можете да я овладеете в подобна ситуация. 

 

Също така, необходимо е да притежавате система за следене на налягането, защото съществува вероятност да не разберете за наличието на проблем и да продължите да шофирате с висока скорост. Ако знаете за липсата на налягане във вътрешността, трябва да карате с не повече от 80 км/ч.

 

Какви разлики има с обикновените гуми

Както знаем, обикновените аналози са безкамерни и при спукване, под натиска на тежестта на превозното средство, страничните бордове напълно се сплескват и след няколко километра на каране, стават неизползваеми.

 

При RunFlat гумите, имаме допълнителни системи за подсилване на страничния борд, които при пълна липса на налягане във вътрешността, успяват напълно да поемат тежестта на превозното средство и да продължат да поддържат устойчивостта му на пътя.

 

Ето още няколко особености между двата вида:

  • допълнително усилен страничен пръстен;

  • издържащ на по-високи температури каучук;

  • допълнително подсилен каркас за повишена устойчивост.

 

Какви са предимствата и недостатъците

Предимствата на подобно допълнително оборудване са, че няма опасност при спукване, внезапно да изгубите управлението на автомобила или да създадете предпоставки за ПТП. Така Вие запазвате Вашата безопасност и тази на пасажерите Ви. Всички спирачни системи на колата остават активни и Вие имате възможност, дори и с по-бавно каране да отидете до най-близкия сервизен център, за да отстраните неизправността. Не е нужно да возите със себе си резервна гума или да слизате на пътя за да правите смяна.

 

Основният недостатък е по-високата цена, в сравнение с обикновените аналози. Разбира се, тя е оправдана и от по-сложното и ресурсоемко технологично изпълнение.

 

Какво ни съветват от Медина-Мед

Ако решите да ползвате подобни аналози, погрижете се задължително да имате измерващ уред на вътрешното налягане, за да Ви сигнализира при липса на такова. В противен случай, съществува вероятност да не забележите неизправността и да не съобразите препоръчаната скорост за движение. Ако искате да се възползвате от описаните по-горе предимства, посетете ни на място в някой от нашите сервизи за гуми в страната или онлайн.

 

Ние предлагаме само маркови решения на отлични цени и при нас използвате безплатна услуга за консултация с експерт. Получавате още промоционални и още по-изгодни предложения. Опитайте и Вие, дори още сега!