ВСЕСЕЗОННА ГУМА ЗА SUV, КРОСОУВЪРИ NOKIAN TYRES OUTPOST AT

15 Януари 2022

Новата NOKIAN TYRES Outpost™ AT предлага превъзходно сцепление във всякакви условия, екстремна издръжливост и устойчивост на пробиване.

 

Новата гума Outpost AT предоставя на шофьорите, включително и на офроуд ентусиастите, разнообразно и издръжливо шофиране във всякакви условия. Нейната агресивна шарка на протектора е разработена, за да помага на SUV, кросоувър и пикапи да се справят успешно с различни офроуд предизвикателства, подсилена с Aramid Shield™ - устойчиви на пробиване арамидни влакна вградени под протектора, за да осигурят екстремна устойчивост върху неравни повърхности и други опасности на пътя. Новите елементи в дизайна на шарката на протектора помагат на шофьорите да превъзмогват лимита и да преследват приключения на всякакъв терен. Гумата има символа на снежинка с три планински върха, а адаптивната каучукова смес предоставя комфортно, уверено возене на всякаква настилка и във всякакви атмосферни условия, тъй като е разработена от компанията изобретила зимната гума.

 

„Ние от Nokian Tyres сме известни с дълбоките си познания за технологии на гумите и разнообразните тестове, които помагат на шофьорите да бъдат в безопасност дори и в екстремни условия.“, споделя Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност на Nokian Tyres. „Outpost AT е най-новият пример за тази отдаденост и е най-високо технологичното ни предложение за шофьорите на SUV и лекотоварни камиони. Прекарахме години в проектиране и тестване на тази гума, включвайки нови функции, които ще я направят издръжлив и гъвкав избор на пътя и извън него.“

 

Outpost AT обещава да помогне на шофьорите да разширят обхвата на терена, по който се движат, издръжливостта им и пътуването им чрез старателно разработени характеристики, които им позволяват да следват пътешествието, където и да ги отведе то.

 

Гумата се предлага в 45 различни размера от 15 до 22 инча, и във версии за SUV и лекотоварни камиони.

 

Outpost AT помага на шофьорите да премахнат ограниченията и уверено да се движат навсякъде където приключението го изисква, подсилвайки преживяванията на пътя и извън него чрез превъзходно сцепление при всякакви условия на шофиране. NOKIAN TYRES Outpost AT има специална 3D шарка на протектора, която позволява на гумата да се справя отлично и в предизвикателни условия. Новаторската шарка на протектора отразява разнообразието на терени, с които е разработена да се справя, подобрявайки сцеплението и управлението на всяка повърхност, от горещ асфалт през мека кал и сняг до натрошен чакъл.

 

Summit Sidewalls – върховете в горната част на страниците на гумата – предоставят допълнително сцепление когато гумата затъне в меки повърхности, и предлага естетически издържан дизайн, който символизира амбициите за проходимост на водачите. Раменните ламели циментират изключителното сцепление в областта, в която страниците срещат шарката на протектора.

 

Canyon Cuts се намират на пресечната точка между 3D шарката на протектора и раменете, позволявайки шофьорите да усетят допълнителното сцепление когато срещнат непредвидени повърхности. А тези повърхности могат да бъдат сняг и киша тъй като Outpost AT е сертифицирана със символа на снежинка с три планински върха. Новата Outpost AT е разработена да съчетава гъвкавостта на всесезонна гума с възможностите за управление през зимата.

 

„Шофьорите на проходими автомобили искат да се насладят на приключенията си и да се приберат у дома безопасно, без значение пред какви предизвикателства се изправят.“, добавя Сеппала. „Разработихме Outpost AT, за да се справя отлично в калта, снега, чакъла и асфалта, защото сцеплението и тягата не ограничават лимитите ни, а ни помагат да ги надминаваме и да се наслаждаваме на пътуванията.“

 

Outpost AT е снабден с технологии, които предпазват шофьорите и в най-трудните среди. Технологията Aramid Shield™ предоставя екстремна издръжливост и устойчивост на пробиване. Шарката на протектора на гумата и нейните страници са защитени от изключително здрави арамидни влакна, същият материал използван за изработката на бронежилетки, и намира много приложения и в космическата индустрия. Арамидът вграден под протектора спомага за предпазването от пробиви в гумата и различни опасности на пътя, като същевременно подсилва страниците, за да спомогне за предотвратяването на опасни удари от дупки и други препятствия, които в противен случай биха увредили гумата.

 

В цялата шарка на протектора, предпазителите от чакъл подсилват защитата на Outpost AT от пробиване. Те укрепват дъното на дълбоките канали на гумата, предпазвайки от каменисти терени и позволявайки на гумата да се движи спокойно върху неравни повърхности.

 

Здравата конструкция на Outpost AT поддържа висока товаримост и прави гумата идеален избор както за тежка работа, така и за отдих сред природата, движейки се по пътя и извън него. „Outpost AT е една от най-здравите гуми, които някога сме правили.“, заявява гордо Сеппала. „Тя е достатъчно агресивна, за да осигури максимална издръжливост, благодарение на Aramid Shield™ и е достатъчно рафинирана, за да предоставя и комфорт.“

 

Разширете пътуването си Outpost AT предлага голям пробег благодарение на специално пригодения протектор, чиято разнообразна шарка е разработена с със защитни характеристики. Шарката на протектора е с „дълбочина на каньон“ и надвишава дълбочината на предшественика си Rotiiva AT с 1.5 мм, а версията за лекотоварни камиони с 2.5 мм. Дълбоката шарка на протектора, 11.5 мм, а при лекотоварните модели достигаща 15 мм, удължава експлоатационния живот на Outpost AT и засилва способността ѝ да овладява трудни терени. Водачите могат да се насладят и на овладян разход на гориво благодарение на издръжливата и устойчива каучукова смес разработена, за да намали съпротивлението при търкаляне и да поддържа вредните емисии в ниски нива. Като световен лидер в устойчивостта, над 90% от продуктите на Nokian Tyres се класират в категориите с най-ниско съпротивление при търкаляне.

 

Триизмерните ламели помагат на Outpost AT да преборва сняг, киша и локви, удължавайки пътуванията през трудни условия. Опорите за стабилност и повдигащите канали придават здрава структура на гумата, предоставяйки спокойствие за хората, които предприемат дълги пътувания по трудни настилки.

 

Както винаги, Nokian Tyres помага на шофьорите да знаят с точност колко живот на протектора остава. Патентования индикатор за безопасно шофиране (Driving Safety Indicator DSI), наличен в последното поколение на всеки Nokian Tyres продукт, ясно показва процента на оставащия протектор, така че шофьорите знаят кога е време да закупят нови гуми.

 

„Новата гума Outpost AT е интелигентен избор, който позволява на шофьорите да се насладят на предимствата на гумата за дълго време. Издръжливостта се определя не само чрез преодоляване на днешните предизвикателства, но и от предоставянето на увереност, че ще може да се справите и с утрешните препятствия.“, заключва Сеппала.

 

NOKIAN TYRES Outpost AT: Разширете границите си

 

Разширете терена си - Outpost AT помага на шофьорите да преодолеят лимита и с увереност да отидат там където пътешествието повелява.

 •   Допълнително сцепление на меки повърхности от Summit Sidewalls и раменните ламели
 •   Canyon Cuts разработени за непредвидими повърхности
 •   Символа на снежинка с три планински върха, който удостоверява, че гумата е разработена за целогодишна употреба, дори и в зимни условия
 •   Специална 3D шарка на протектора, разработена, за да се справя във всякакви условия

 

Разширете своята издръжливост

Outpost AT е снабдена с технология, която предпазва шофьорите дори и в най-трудните за преминаване среди.

 •  Екстремна издръжливост и устойчивост на пробиви благодарение на технологията Aramid Shield
 •  Комфортна издръжливост от предпазителите от чакъл, които помагат на гумата да се провира уверено през скалисти и разбити пътища
 •  Здрава структура, която осигурява висока товаримост

 

Разширете пътуването си

Outpost AT предоставя голям пробег благодарение на специално разработената шарка на протектора, чиято разнообразна шарка е разработена с със защитни характеристики.

 • Шарката на протектора с „дълбочина на каньон“ преминава през разнообразни терени в продължение на хиляди километри
 •  Oвладян разход на гориво благодарение на издръжливата и устойчива каучукова смес с ниско съпротивлението при търкаляне
 • Триизмерни ламели преборват сняг и дълбоки локви
 •  Стабилно пътуване благодарение на опорите за стабилност и повдигащите канали
 •  Патентованият индикатор за безопасно шофиране (Driving Safety Indicator DSI) ясно показва процента на оставащия протектор

 

Иновации:

Екстремна издръжливост. Aramid Shield: издръжливи на пробиви арамидни влакна вградени под протектора и през страницата, осигуряват екстремна устойчивост към дупки, опасности на пътя, труден терен и офроуд препятствия

 

Върховно сцепление. 3D шарка на протектора: Универсалната шарка на протектора на NOKIAN TYRES Outpost AT позволява на гумата да се справя с всякаква повърхност от кал през пясък, сняг и сух асфалт.

 

Допълнително сцепление. Summit Sidewalls: „Планинските върхове“ върху страниците се обединяват с раменните ламели, за да предоставят здраво странично сцепление върху меки настилки и да допринесат за агресивния маниер на гумата.

 

Подобрена защита от пробиване. Предпазители от чакъл: Подсилването на ремъка на протектора позволява на гумата да се движи комфортно и уверено върху скалисти и разбити пътища.

 

Надеждно сцепление. Canyon Cuts: Там където раменните ламели и шарката на протектора се засичат, канали във формата на X помагат на гумата да има сцепление върху непредвидими повърхности.

 

Снежинка с три планински върха: Всесезонната каучукова смес предоставя безопасно решение за шофиране, включително зимни възможности.

 

Повече безопасност. Индикатор за безопасно шофиране: Шофьорите винаги ще знаят колко протектор остава благодарение на тази патентована характеристика на протектора на гумата.

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гуми, летни гуми, всесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707