ТЕСТОВЕ НА ЗИМНИ ГУМИ ADAC 2023

19 Октомври 2023

ТЕСТОВЕ НА ЗИМНИ ГУМИ ADAC 2023

 

Актуалният размер на гумите, тествани през 2023 г., 205/60 R16 със скоростен клас H (до 210 км/ч), тест автомобил: VW T-Roc

 

В доклада за теста си, германският ADAC дава на седем гуми оценка „добър“ - никоя от тестваните гуми не получи най-високата оценка „много добър“ и оценява още седем като „удовлетворителни“. ADAC също така счита две гуми за „недостатъчни“ и препоръчва тяхното избягване.

 

 

 

Оценени като "добри" - Екипът за тестове установи, че седем гуми са „много балансирани“ и по отношение на безопасността при шофиране (която допринася с 70 процента към крайния резултат) и по отношение на екологичния импакт (30 процента). Всяка гума, разбира се, има леко различни силни страни и ADAC подчертава, че „в зависимост от личния ви профил на шофиране, това може да е от решаващо значение при избора на гуми.“

 

За пример, тези, които често пътуват по магистрали, трябва да обръщат особено внимание на удобството при шофиране на сухи пътища, защото тестерите дадоха добра оценка за производителност при сухи условия само на две от седемте гуми - Dunlop Winter Sport 5 и Michelin Alpin 6. И двете предоставят на шофьора добра обратна връзка, са стабилни в права линия и се справят с промяната на посоката стабилно и предсказуемо. Освен това тези две постигат най-висок потенциал за изминати километри сред седемте гуми. При мокри условия, стандартът е зададен от Bridgestone Blizzak LM005 с най-краткото време за спиране, тясно последван от Firestone Winterhawk 4 и Goodyear UltraGrip 9+.

 

Ако зимното шофиране включва повече от случайно снежно или ледено покритие, ADAC счита Hankook Winter i*cept RS3 за „идеален избор.“ Асоциацията добавя, че Continental TS 870 P е „балансиран някъде по средата“ с добра производителност във всички дисциплини, но без резултати на върха.

 

 

Източник и повече информация: https://www.adac.de/, TyrePress

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®