ТЕСТОВЕ НА ЛЕТНИ ГУМИ AUTO BILD SUV 2022 - размер на гуми 235/55 R18

12 Март 2022

 

ТЕСТОВЕ НА ЛЕТНИ ГУМИ AUTO BILD 2022 Тест автомобил: VW Tiguan размер на гуми 235/55 R18 100/104 V/W/Y. 

 

AUTO BILD SUV тества способностите на гумите, както и тяхното представяне на мокър и сух асфалт, като последното тестване включва мерки за съпротивление при търкаляне, шум при шофиране и комфорт при возене. Оценителите разделиха точките поравно между дисциплините на сухо, мокро и извън пътя.

 

Победител в теста - Goodyear SUV EfficientGrip 2

  • Изключителен пробег - до 25% повече пробег*
  • По-кратък спирачен път на мокри и сухи пътища.

 

 

Mileage Plus Technology 25% повече пробег*. Високата еластичност на протектора води до по-малко микроцепнатини, причинени от тежките пътни условия (при широк диапазон на температури). 

 

Wet Braking Technology 4% по-кратък спирачен път на мокро. По-ниската твърдост на каучуковата смес и по-многобройните зацепващи ръбове улесняват отвеждането на водата.

 

Dry Stability Plus Technology 7% по-къс спирачен път на сухо. По-голямото контактно петно / по-големите ребра в центъра на протектора осигуряват по-къс спирачен път на сухо. 

 

В сравнение с предшественика EfficientGrip SUV

 

Показатели за представяне на ЕС етикет: 

  • B-C Икономия на гориво Икономията на гориво е показател за съпротивлението при търкаляне на гумата. Гума с ниско z за търкаляне има по-ефективен разход на гориво, тъй като ѝ е необходима по-малко енергия за завъртане.
  • A Сцепление на мокра настилка Сцепление с мокра повърхност е измерение на спирачната възможност на гумата на мокри пътища.
  • A-B Външен шум Външният шум, генериран от гумата, измерен в децибели. 

 2.png (1375×1260)

 

Източник: Auto Bild, Goodyear.