ТЕСТОВЕ НА ЛЕТНИ ГУМИ AUTO BILD 2022 - размер на гуми 215/55 R17

10 Март 2022

 

 
ТЕСТОВЕ НА ЛЕТНИ ГУМИ AUTO BILD 2022 Тест автомобил: VW Passat 215/55 R17 94/98W

 

Победител в теста и еко шампион: Goodyear EfficientGrip Performance 2  Убедителни характеристики на управление, кратък спирачен път и най-добри оценки при тестване, свързано с разходите, висок потенциал за пробег, ниско съпротивление при търкаляне.

 

 

Mileage Plus Technology Изключителен пробег Високата еластичност и гъвкавост на протекторите спомагат за намаляване на износването на гумата вследствие на тежките пътни условия при всякакви температури, което я прави безкомпромисна за движение както по мокри, така и по сухи пътища.

 

Wet Braking Technology По-ниската твърдост на сместа улеснява огъването на блоковете и извеждането на водата. По-дългите и повече на брой ръбове на сцепление улесняват отвеждането на водата.

 

Dry Stability Plus Technology По-големи ребра в центъра на протектора осигуряват повишена здравина

 

Показатели за представяне на ЕС етикет: 

  • A-C Икономия на гориво Икономията на гориво е показател за съпротивлението при търкаляне на гумата. Гума с ниско z за търкаляне има по-ефективен разход на гориво, тъй като ѝ е необходима по-малко енергия за завъртане.
  • A-B Сцепление на мокра настилка Сцепление с мокра повърхност е измерение на спирачната възможност на гумата на мокри пътища.
  • A-B Външен шум Външният шум, генериран от гумата, измерен в децибели.

 

Autobild.png (885×1420)

 

Източник: Auto Bild, Goodyear.