По-бавно ли се износват гумите на електромобилите

19 Август 2020

Задължително ли е да се използват специални гуми при електромобилите

Електромобилите обикновено са с по-голяма мощност и тегло от колите с ДВГ. Това налага използването на гуми с различни специфики, подходящи за мощни и тежки коли, но освен тази разлика, електрическите автомобили всъщност не изискват колела с други специални особености.

Затова при избор на автомобилни гуми за вашия електрически автомобил обърнете внимание повече на фактори като съпротивление при търкаляне, безопасност, ниво на шум. Тъй като електромобилите са тихи, ниското ниво на шум само ще допринесе за комфорта на пътя, а доброто съпротивление при шофиране ще увеличи експлоатационния период на колелата.

Фактори като сцепление на влажна настилка, спирачен път, шарка на протектора са важни за безопасното шофиране и са валидни за всеки един автомобил, без значение дали е електрически или с ДВГ.

 

Има ли разлика в износването на гумите при стандартните коли и електромобилите и кои са факторите за това

Макар че са мощни и тежки, електромобилите всъщност износват много по-бавно гумите, отколкото стандартните коли. Основният фактор за това е отличният контрол върху сцеплението, благодарение на асистиращите системи. Те ограничават поднасянето посредством регулиране на мощността на двигателя всеки път, когато е необходимо. Този способ е значително по-бърз, отколкото при автомобилите с ДВГ, където това ограничаване е базирано на спирачките и намаляване на оборотите на двигателя.

 

Какво ни съветват от Медина-Мед

При закупуване на нови колела за вашия електрически автомобил е от съществено значение да изберете търговец с опит и отлична репутация. Медина-Мед са в бранша с автомобилни колела от 29 години. Предлагат не само продажба, но и сервизи за гуми в няколко големи града в страната. А част от тези сервизи са сертифицирани центрове на Michelin, което е гаранция за висококачествена работа на световно ниво.

Преди да пристъпите към закупуване, помислете върху следните съвети:

  • Изберете подходящи за вашата среда за шофиране колела;

  • Заложете на ниско съпротивление при ход;

  • По-тихите колела означават по-голям комфорт;

  • За зимния сезон заложете на зимни, а не всесезонни гуми, ако в студения период температурите падат редовно под 7 градуса.

След тези основни препоръки можете да посетите онлайн магазина на Медина-мед, където да разгледате огромния избор от колела и да изберете най-доброто съотношение между цена и качество за вашия електромобил.

Медина-мед не само ще ви смаят с разнообразието на каталога си, но и с високото си професионално отношение при консултация по всякакви въпроси, свързани с подходящия артикул за вашия автомобил. Тъй като са директен вносител на редица известни марки, всеки един от техните продукти е с доказан произход и отлични гаранционни условия.