Pirelli - технологичен прогрес се постига чрез иновативен подход

22 Април 2020

Кои са Pirelli

Пирели (Pirelli & Co) е петата по големина компания-производител на автомобилни гуми в световен мащаб. Основана през 1872-ра, първоначалната и дейност е производство и продажба на еластична гума, а малко по-късно и телеграфни кабели. През 1884-та патентова първите велосипедни колела, а през 1901-ва получава първия патент за автомобилни гуми. Към настоящия момент фокусът на продажби на компанията пада изцяло върху автомобилните, мотоциклетни и велосипедни колела за стандартна потребителска употреба.

Днес Pirelli притежава 19 фабрики в 12 държави с над 30 000 служители и продава своите продукти в над 160 държави. Участва в над 460 автомобилни и моторни състезания годишно, а от 2011-та година е изключителен снабдител с гуми на Световния шампионат на Формула 1.

 

Какви модели предлагат на пазара

Автомобилните гуми Pirelli се предлагат в четири основни разновидности:

  • PZero;

  • Cinturato;

  • Winter;

  • Scorpion.

PZero са специално разработени за най-високия клас свръхмощни и спортни автомобили, включително и болиди от Формула 1. При вариантите за стандартни мощни коли, този модел колела са най-луксозното и сигурно изпълнение за отлично поведение на пътя.

Cinturato са най-популярният модел на Пирели. Представляват отличен баланс между цена и качество и са най-добрият избор за средния клас возила. Широкото им приложение при различни по клас и мощност автомобили ги прави предпочитан вариант.

Моделите Winter са разработени за неблагоприятни метеорологични условия и показват отлично поведение върху сняг и при ниски температури.

Scorpion са разработка за SUV и cross-over автомобили, с дизайн, пригоден конкретно за off-road шофиране.

 

Какви са предимства им

С над 110 години опит в областта, Пирели запазват лидерските си позиции като се концентрират над високотехнологичната разработка. Предимствата на техните продукти са отличните технични и естетически характеристики, безукорно поведение на пътя и гарантирана сигурност.

 

Защо да изберем Pirelli от Медина-Мед

Изключително важно е преди смяна на старите с нови колела, да намерим доверен партньор за тази дейност. Медина-Мед оперират в тази ниша от близо 30 години и за този период са се доказали като фирма, на която може да се има доверие. Продуктите, предлагани в каталога им са със 100% доказан произход и се предлагат се на много атрактивни цени. Нещо повече, цялата гама от продукти е налична и в онлайн магазина им, където с помощта на интуитивни филтри е много лесно да изберем необходимите ни гуми.

А при нужда от сервиз за гуми, те са насреща, предлагайки отлично обслужване в София и редица големи градове в България.