Pirelli празнува своя 150-годишен юбилей

1 Февруари 2022

 

1920_pirelli-150-oro.png (1920×501)

 

Pirelli празнува 150 години: история за индустрия, култура, традиции, технологии и страст. През цялата си история Pirelli винаги е гледал към бъдещето и в продължение на три века е имало много неща, които да отличават Pirelli: международния му мащаб, фабриките, връзките с културата и художниците, креативността в комуникацията, силното присъствие в спорта и моторните спортове , плюс постоянното търсене на иновации и авангардни технологии.

 

Пътешествието на Pirelli, започнато на 28 януари 1872 г. от Джовани Батиста Пирели, който само на 23 години залага на нещо абсолютно ново: каучук. В началото компанията произвежда изолатори за телеграфи и кабели, които свързват най-отдалечените точки на новородената Италия. Той се разраства бързо по целия свят и произвежда предмети за ежедневна употреба (от плувни шапки до играчки до дъждобрани) и гуми за вагони и велосипеди в отговор на тези първи форми на мобилност. От самото си раждане се фокусира върху иновациите, компанията предлага продукти, които също се превръщат в символи на прогреса на страната. Точно както модерният небостъргач на Pirelli (Pirellone) беше символ на Милано и през 60-те години на миналия век беше централата на компанията, която след това се премести в район на север от града, известен като Bicocca, днес истински корпоративен кампус. Но дори и Pirelli срещна пречки: неуспешните сливания през 90-те с Dunlop и Continental и планът за интегриране на мрежи и съдържание в телекомуникациите, преследван от началото на 2000-те чрез Telecom Italia и прекъснат от външна намеса. Кризи, които бяха преодоляни с рестартиране от основния бизнес, което кара компанията да се фокусира върху гумите.

 

............Страстта, която кара сърцата да бият в Pirelli: двигателите. Област, в която технологиите са фундаментални, както обясни Алберто Пирели, рали ентусиаст, и спорт, в който компанията се занимава от 70-те години на миналия век. Днес Pirelli присъства в над 350 състезания по моторни спортове. Пекин-Париж от 1907 г. е особено запомнящ се, когато принц Сципионе Боргезе, управляващ Itala, оборудван с гуми Pirelli, измина 17 000 километра, за да завърши 20 дни пред отбора на второ място. Голям успех, който превръща мобилността в иновация и зрелище; и състезания в лаборатории на открито. В GT, рали, супербайк и Формула 1. В дискусията на сцената на най-голямото състезание в моторните спортове участва Стефано Доменикали, който днес оглавява Формула 1, в навечерието на важна промяна: въвеждането на 18” гуми в състезание, където в сред италианските знамена има и флага на Pirelli. За Pirelli обаче спортът не се ограничава само до мотори, но също така и футбол, колоездене, зимни спортове и ветроходство, с Luna Rossa.

 

"Графичен роман на Pirelli, историята на Pirelli от основаването до днес" - видео.

 

"Силата е нищо без контрол" - видео 

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гуми, летни гуми, всесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707

 

 

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®