PIRELLI P ZERO TROFEO RS, НОВИЯТ ПОЛУСЛИК, РОДЕН НА ПИСТАТА

7 Юли 2023

За Pirelli пистата винаги е била идеалното местообитание за тестване и разработване на продукти, предназначени също за пътя, при екстремни условия. Най-новата, родена под знамето на „От състезание към пътя“ е новата полуслик P Zero Trofeo RS, най-спортната гума в шосейната гама. Разработен за оригиналното оборудване на суперавтомобили и хиперавтомобили. Първият производител на автомобили, който поиска конкретна версия на новата гума, беше Pagani Automobili за Utopia, новата хиперкола от работилницата в Модена.

 

Новото поколение полуслик на Pirelli също е още по-ефективно на сухи настилки и предлага по-добра последователност на представянето: всъщност, дори при най-интензивна употреба, представянето се запазва за по-дълго, така че да предложи скорост и безопасност за няколко сесии в писта, резултат, постигнат благодарение на над 100-годишния опит на Pirelli в най-добрите категории на моторния спорт. Разработените материали, включително сместа на протектора по-специално, използват това ноу-хау за добра употреба, като го адаптират към шосейно каране и аматьорско каране на писта. Като гума, одобрена за движение по пътищата и разработена за оригиналното оборудване на суперавтомобили и хиперавтомобили, инженерите на Pirelli се концентрираха и върху осигуряването на безопасност при условия на мокър асфалт.

 

Присъствието в Motorsport също направи възможно разработването на някои иновативни технологии за P Zero Trofeo RS и налични в каталог при поискване. Сред тях протекторът с много смеси ви позволява да персонализирате гумата, за да подобрите характеристиките на всеки автомобил чрез комбиниране на различни смеси на протектора от каталога на Pirelli Prestige. В случая с Pagani Utopia, искането беше направено за комплект P Zero Trofeo RS, способен да увеличи производителността при по-спортно шофиране, в сравнение с оригиналното оборудване P Zero Corsa, но без да се прави компромис с баланса на автомобила и усещането, изпитано от шофьорът. Друг иновативен елемент, достъпен за инженерите на Pirelli, е Virtual Geometry Development, който позволява, благодарение на виртуални модели, да се експериментира с безброй профили и форми на отпечатъка върху земята, така че да се определи с най-голяма прецизност реакцията на гумата към водача потребности. В случая с Pagani Utopia, процесът на 3D разработка беше широко използван, преди първите прототипи да бъдат пуснати на пистата. По-конкретно, работихме върху оптимизирането на отпечатъка, за да предложим повече сцепление и контрол. Новият Pirelli P Zero Trofeo RS вече е достъпен за автомобили, които го приемат като оригинално оборудване, а в бъдеще ще пристигне и на пазара за следпродажбено обслужване с широка гама.

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707