Основни проблеми при Run Flat гумите

25 Декември 2019

Run Flat гумите представляват варианти, които са с усилен страничен борд за повишена издръжливост. При тях обаче могат да възникнат и определени проблеми, като например при влошени пътни условия, високи температури и лоша поддръжка. Ще разберем какво е плоски гуми, защо настъпва бързо износване и как цените и обслужването в сервиз за гуми Медина-Мед са най-добрите?

 

Какво трябва да знаем при влошени метеорологични условия

Плоските гуми, или спукването е възможно да се получи от влошените пътни условия, поради износване или високите температури и лошата поддръжка. Например, когато вали обилно дъжд, дупките и всички неравности по пътя се запълват с вода и е трудно да се прецени къде са за да бъдат заобиколени. В този случай, вероятността от попадане в някой от тях с висока скорост е голяма и съответно Run Flat гумите могат да се спукат.

 

Защо е опасно нарязването с остър предмет

Най-често, плоските гуми се получават от пробождането им с остър предмет, като пирони, стъкла, отломки и т.н. Run Flat гумите имат способността да бъдат използваеми и дори когато са в подобно състояние, при което за кратко изпускат част от налягането си и можете да продължите до най-близкия сервиз за гуми на Медина-Мед. При дълги разстояния е възможно износване на протектора, особено при високи температури или определени пътни условия. Важно е обаче поддръжката да бъде направена в специализиран търговски обект.

 

Специфики на Run Flat гумите

Техни особености са подсиления страничен борд, позволяващ да продължите да шофирате автомобила си до най-близкия сервиз за гуми на Медина-Мед, където да отстраните неизправността. Наименованието плоски гуми идва именно когато са спукани, но колата може да върви. Разбира се, износването им е по-голямо, когато се карат в подобно състояние, а всичко зависи и от пътните условия. За повишена дълготрайност се изисква и специфична поддръжка.

 

Какво трябва да направим при високи температури

Run Flat гумите при различни пътни условия и наличие на повишени околни градуси имат способността многократно да увеличават налягането си, което е предизвикано от разширението на въздуха във вътрешността. В подобен случай, вероятността от спукване или износване значително нараства. Добър вариант е да има възможност в реално време да се наблюдава стойността на налягането и когато тя достигне определена критична точка да се изпуска малко от вентила. 

 

В случай, че имате подобни проблеми, непременно посетете сервиз за гуми Медина-Мед и ние ще осигурим нужната поддръжка.

 

Какво ни съветват от Медина-Мед

Пътните условия и високите температури могат да допринесат за получаването на плоски гуми. Когато сте в подобна ситуация, забавете скоростта и се насочете към най-близкия наш сервиз за гуми. Тук ще се погрижим за колата Ви. Защо ние?:

  • адекватна реакция на възникналия проблем;

  • ще Ви обслужат хора с дългогодишен опит в областта;

  • очакват Ви максимално адекватни цени на услугите ни;

  • индивидуално внимание и работа с високотехнологична апаратура за ремонти.