MICHELIN Pilot Sport 4S K1 и MICHELIN Pilot Sport Cup 2R K2 за Ferrari 296 GTB

9 Март 2022

 

MICHELIN Pilot Sport 4S K1 и MICHELIN Pilot Sport Cup 2R K2 - две гуми по поръчка за изключителен автомобил, Ferrari 296 GTB

 

Две гуми за два вида употреба: пътна гума и гума, ориентирана към писта специално проектиран за Ferrari 296 GTB.

 

• 18 месеца разработка на двете гуми, комбиниращи производителност и уважение към околната среда. • Съвместен дизайнерски проект с екипите на Ferrari

 

Michelin е избран от Ferrari за официален доставчик на гуми за новия си 296 GTB. В резултат на това Michelin ще достави две различни гуми за автомобила – MICHELIN Pilot Sport 4S K1 за предимно шофиране по пътищата. MICHELIN Pilot Sport Cup 2R K2 за шофьори, които желаят да изпитат границите на своят автомобил на пистата.

 

С пускането на всеки нов модел Ferrari надминава представянето на предишното поколение. Michelin споделя същата философия и поема предизвикателството заедно с производителя на автомобили в продължение на много години, проектирайки специални "гуми по мярка".

 

За такъв изключителен автомобил производителността на гумите е много повече от просто функционален аспект. В стремежа към максимална производителност, той е определящ фактор, осигуряващ безопасност, прецизност и удоволствие от шофирането, като същевременно е перфектно настроен към стила на автомобила.

 

Гумите за Ferrari 296 GTB са специално проектирани в съвместен проект с екипите на Ferrari и се идентифицират чрез собствената маркировка на Ferrari със символа „K“ върху страничните стени на гумите. Екипите на Michelin бяха включени още от самото начало на проекта от момента на дефиниране на техническите спецификации. Проектирането на гумите, които вече са одобрени за продажба, отне четири цикъла на разработка и 18 месеца. По време на тестови сесии, някои от които на пистата Fiorano в Италия, Michelin събра ценни данни, за да постигне много високи нива на производителност по отношение на сцепление, усещане и прецизност на шофиране.

 

Оборудване:

 

FRONT: 245/35ZR20 (95Y) XL TL PILOT SPORT 4 S K1

REAR: 305/35ZR20 (107Y) XL TL PILOT SPORT 4 S K1 

 

FRONT: 245/35 ZR20 (95Y) XL TL PILOT SPORT CUP 2 R K2

REAR: 305/35 ZR20 (107Y) XL TL PILOT SPORT CUP 2 R K2

 

 

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гуми, летни гуми, всесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707