Какво трябва да знаете преди да купите нови гуми в Медина-Мед

17 Декември 2018

Правилният избор на нови гуми е важен, не само за максималната безопасност на пътуващите в съответното превозно средство, но и за комфорта по време на път. По-долу ще дадем съвети какво трябва да знаете преди да пристъпите към покупка от Медина-Мед и как да ги поддържате в отлично състояние.

 

Имате ли нужда от нови гуми

На първо място е нужно да разберете дали изобщо имате нужда от подмяна. На кое да обърнете внимание:

  • състоянието на протектора - неговата роля е да изхвърли водата в страни, за да увеличи сцеплението на каучука с пътната настилка. Неговата дълбочина не бива да е под 1,6 мм за летните и 4 мм за зимните модели. Измерването по бързия начин се прави с някаква монета, която се поставя в шарката и с пръст се отбелязва докъде е пропаднала. След това се измерва с малка линийка;

  • при установяване на неравномерно износване - индикация, че е време да посетите специализиран сервизен център;

  • препоръките от специалистите за смяна е поне веднъж на 6 години;

  • при наличие на пукнатини в краищата на каучука - подобни дефекти обикновено се появяват при шофиране по лоши пътища;

  • поява на петна по страничната част на протектора - появата им се дължи на превъртане при рязко отпускане на съединителя и некачествено шофиране.

 

От къде можете да ги закупите

Ако сте установили вече необходимост от смяна и сте в търсене на нова покупка, заповядайте в онлайн магазина Медина-Мед, където Ви очаква разнообразие от размери и брандове. Всички те са със зашеметяващи цени и с изгодни условия. При затруднения в избора, винаги можете да се обърнете към квалифициран служител, който ще Ви помогне.

 

Изберете подходящ размер

За да разберете какви са параметрите във вашия случай, погледнете предишната маркировка. Тя би следвало да изглежда нещо от рода на 195/65R15. В този случай, 195 е ширината в милиметри, 65 е размера на профила, а 15 - диаметърът на джантата. Ако обаче не сте първи собственик на превозното средство и не е сигурно, дали използвате препоръчителните от производителя параметри, то добър вариант е да проверите сервизната книжка и върху лепенката на шофьорската вратата.

 

Другият вариант за установяване на правилните параметри е обръщението към оторизирания сервиз за страната.

 

Нужна ли е пак поддръжка

Когато сте направили покупка е необходимо да се извърши поставяне върху джантите и напомпване до нужното налягане (провери в наръчника за поддръжка). После се балансират тежестите и се прави проверка за изпускане на въздух около джантата. Когато всичко е наред, тогава се извършва и самия монтаж.

 

Защо Медина-Мед предлагат най-добро качество

Защото ние сме директен вносител и партнираме непосредствено с брандовете производители и със сигурност можем да кажем, че при нас качеството е възможно най-високото. Поради директното ни партньорство с компаниите разработчици, при нас няма вариант да попаднат имитации, реплики и други некачествени изпълнения. Затова избирайки ни, като търговец от който да пазарувате онлайн гуми, Вие със сигурност правите най-добрия избор. Ако се колебаете или имате други въпроси, потърсете ни.