Какво трябва да знаем за Run Flat гумите

23 Септември 2019

На голяма част от дългогодишните шофьори, поне веднъж им се е случвало да спукат гума по време на път и им е познато неприятното чувство. Е то вече може да бъде забравено, защото подобен проблем остава в миналото, благодарение на Run Flat гумите. Какво представляват те и за техните особености ще поговорим по-долу.

 

Какво означава Run Flat

Запознатите с английския език вероятно вече се досещат, че Run Flat в превод означава “движение със спукана гума”. Нейната конструкция позволява на колата да продължи да се движи, дори и при липса на вътрешно налягане. Това от своя страна предотвратява закъсването на пътя и продължителните ремонтни дейности в такива условия. С подобна технология на автомобила, Вие шофирате до най-близкия сервиз за гуми, където да отстраните повредата или да направите смяна.

 

Нужно е да знаем, че при спукване, спадането е мигновено, което ще предизвика загуба на управление в автомобила. Подобен инцидент може да бъде предизвикан от остри предмети на пътя (камъчета, стъкла, метални отломки), неравности по пътната настилка или дълбоки дупки. Особеното при RunFlat е подсиления страничен борд, който има способността да издържа теглото на МПС, дори и при липса на налягане във вътрешността. Те позволяват пробег от 50 до 90 км със скорост от 50 до 80 км/ч.

 

Кога можем да използваме такива гуми

Когато шофираме с обикновени решения, ако по една или друга причина някоя гума се спука, ние със сигурност ще разберем за това, защото тя спада буквално за секунди. В подобни случаи се нарушава стабилността на управлението, колата започва да се тормози, а също се сменя и генерирания по време на пътуването шум. 

 

Когато караме с рънфлат обаче е по-трудно да разберем, че е възникнал проблем, защото е възможно да липсват каквито и да е индикации за проблема. Ето защо, за да се възползваме от предимствата на тези иновативни предложения, трябва да имаме индикатор, който да ни сигнализира при загуба и липса на вътрешно налягане. Тоест, автомобилът ни трябва да е оборудван с TPMS система за следене на налягането, така че да ни сигнализира при описания проблем.

 

Каква поддръжка изискват

Поддръжката на рънфлат решенията се свежда до периодичната проверка и при необходимост от извършване на корекция на налягането във вътрешността. Точните данни можете да откриете в документацията на продукта. Данните също могат да бъдат открити на колонката на шофьорската врата или при капачката за бензина. Препоръчително е, проверката на налягането да се извършва сутрин, преди колата да е пътувала, а ако вече сте я карали, то трябва да изчакате поне 2 часа.

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

При нас освен професионално обслужване от квалифицирани експерти в областта, Вие получавате възможност за онлайн покупки на различни видове гуми, включително и рънфлат. Ние разполагаме с множество оборудвани със съвременна техника обекти из цялата страна и възползвайки се от услугите ни, ще получите още:

  • отлично отношение и професионален подход към проблемите с колата Ви;

  • бързо и качествено обслужване на отлични цени;

  • редовни промоционални предложения;

  • възможност за безплатна консултация със специалист.

Заповядайте!