Какво трябва да знаем при смяната на гумите

12 Февруари 2020

Всеки шофьор поне два пъти годишно му се налага да прави смяна на колелата, на които ще обърнем внимание в настоящия ни материал. Ще разберем процеса по подмяна на зимните или летни решения, защо балансът е важен, когато се прави смяна на гумите от джантите и защо сервизът и онлайн магазин Медина-Мед са добър избор за покупката на нови маркови модели?

 

Какви са процедурите при смяна на гумите

Без значение от сезона и дали имате летни или зимни модели, процесът по смяната от джантите и баланса е един и същ и сега ще разгледаме стъпките последователно:

  1. Въздухът се изпуска изцяло и чрез специална машина джантите се освобождават.

  2. Последните се почистват от корозия посредством тънка фина телена или текстилна четка. Внимавайте от надрасквания при летите джанти, защото те са много скъпи, а ще ги съсипете

  3. Намажете бордовете на гумата с монтажна паста, което ще направи монтажът им по-лесен

  4. Започнете надуване с компресор на 40 атмосфери, докато бордовете прилепнат плътно до леглата на джантите.

 

Важно е след всяка смяна да се извърши баланс на специална машина. Ако тя покаже разлики върху джантите се поставят малки тежести, изравняващи разликите в тежестта при въртящия момент. За правилен баланс и покупка на нови летни или зимни гуми, посетете онлайн магазина и сервиза на Медина-Мед.

 

Как да съхраняваме гумите от миналия сезон

За да запазим новите си зимни или летни колела в добро състояние през целия сезон си има определени условия, които трябва да осигурим. Така ще удължим живота им и ще можем да ги експлоатираме всеки сезон по-дълго време и съответно да спестим пари. Препоръчително е да се съхраняват на сенчесто и проветриво място, където температурата да е около 25°C. Задължително е да са наредени във вертикално положение една до друга, а не една върху друга.

 

На следващо място, силно препоръчително е новите зимни и летни гуми при престоя им между сезона да са покрити с брезентово покривало и в близост до тях да липсват каквито и да е източници на топлина, на озон и смазочни и други материали. Непременно поне веднъж месечно ги завъртайте, така че да се избегне тяхното деформиране вследствие на тежестта им. В други случаи, можете да ги оставите на специален пансион за сезона в сервиз или онлайн магазина на Медина-Мед.

 

Защо да изберем Медина-Мед

Защото в онлайн магазина на Медина-Мед ще получите най-доброто обслужване на най-достъпни цени, услуги за баланс при подмяна, както и нови маркови решения. За да се възползвате дори още сега, само посетете нашият сервиз за гуми и онлайн магазин, а експертите ни ще Ви посрещнат и ще дадат всичко от себе си, за да отстранят възникналите проблеми по колата Ви.