Какво трябва да е налягането в гумите

4 Ноември 2020

От налягането в гумите зависят много фактори, като комфорта на возене, стабилността на колата, нейния разход и т.н. Разбира се, по-долу ще разберете как да откриете препоръчителните от производителя параметри и защо скоростта, брой пътници и багаж също оказват влияние? Какви са предимствата от услугите и продуктите на онлайн магазин и сервиз за гуми Медина-Мед?

 

От къде да намерим информация за налягането на гумите

Производителят на всяко моторно превозно средство издава и препоръчителни стойности на налягането в гумите, така че водачът да знае с точност до какви параметри да го поддържа. Тази информация може да бъде открита на няколко места. Обикновено това е в близост до: 

  • капачката на резервоара за бензин;

  • колонката на шофьорската врата, когато я отворите;

  • понякога дори има подобен стикер и на жабката от вътрешната страна.

 

Там би следвало да са указани размерите на препоръчителните гуми за съответното превозно средство и допустимите параметри. При затруднения, ние от онлайн магазин на Медина-Мед или някои от нашите сервизи за гуми в страната можем да Ви помогнем.

 

Допълнителни параметри, които влияят на налягането

Всяка допълнителна тежест оказва влияние. Например, това може да бъдат брой пътници, скорост, натоварен багаж и т.н. В таблицата на съответния стикер понякога са указани и следните влияещи на налягането стойности:

  • скорост - на нея би следвало да са посочени показатели за скорост до 160 км/ч, до 180 км/ч и т.н;

  • брой на пътниците - в таблицата следва да са посочени параметри при частичен товар и тежест с наличие на 4 човека и пълен товар - при наличие на 5 пътници;

  • при натоварен багаж - би следвало също да откриете информация за максималния багаж и неговата тежест, който можете да превозвате.

 

Разбира се при трудности, заповядайте в нашия сервиз за гуми или в онлайн магазина на Медина-Мед. Не всички производители указват подобни стойности, като скорост, брой пътници, багаж, тежест и т.н. Можете дори да срещнете и показатели, свеждащи се просто до препоръчителните за всяка от гумите поотделно, без да се вземат под внимание тежест на багажа, брой пътници и други отделните сценарии. За повече информация, свържете се с онлайн магазина или заповядайте в сервиз за гуми Медина-Мед.

 

Защо да се доверим на Медина-Мед

Защото с нашия над 20 годишен практически опит и съвременни сервизи за гуми сме се сблъсквали с всякакви проблеми, свързани с налягането в гумите, техните параметри и т.н. Можем бързо да измерим настоящите показатели и да ги възстановим при нужда до препоръчителните от производителя.

 

При нас в онлайн магазина също имате възможност да се снабдите с чисто нови и оригинални маркови решения, излезли директно от фабриките на техните брандове. Поради нашите дългосрочни договори и партньорства, Вие имате възможност да направите покупка от Медина-Мед на възможно най-добрите цени, така че възползвайте се!