Какво означават маркировките на гумите

18 Март 2020

За да направим правилен избор на подсилени гуми за своя автомобил е важно да можем правилно да четем параметрите им. Къде се намира информацията за маркировката и как да я разчитаме? Какво влияние оказват пътните условия на някои от тях? С какво и кога сервиза и онлайн магазина Медина-Мед са ни от полза?

 

От къде да намерим информация за гумата

Информацията, като широчина, диаметър, максимална скорост, тип на конструкцията и т.н. могат да бъдат намерени върху страничния борд. Обозначението изглежда във вид на комбинация от цифри и букви, разделени с наклонена черта /. При затруднения в разчитането или избора, заповядайте в сервиз за гуми и онлайн магазин Медина-Мед

 

Какво означават различните параметри

Те например могат да са въведени, като 205/55 R16 W. Първата цифра Ви информира за широчината на протектора, а втората цифра - за процентното съотношение на височината спрямо широчината. В случая, буквата R показва, че конструкцията е радиална, а цифрата след нея (16) е диаметъра на окръжността за джантата в инчове.

 

На следващо и последно място, буквата W показва максималната скорост на движение. В случая, буквата W означава до 270 км/ч. Ако има повишено допустимо натоварване, то това означава, че конструкцията е подсилена и се обозначава, като XL - Extra Load. За да изберете и Вие новите си модели по допустими параметри, посетете нашият сервиз за гуми или онлайн магазин Медина-Мед.

 

Влияят ли пътните условия на някои от тях

Параметрите върху гумите за широчина, диаметър и конструкция имат пряко влияние от пътните условия. Това особено важи за максималната скорост. При подсилен дизайн се наблюдава възможност за повишен товар и максимална скорост, но при подходящи пътни условия.

 

Когато Ви предстои избор на нови модели маркови колела, препоръчваме Ви да се консултирате с операторите от онлайн магазина или да посетите наш сервиз за гуми на Медина-Мед. Тънкостите на избора и разчитането на параметрите, като широчина, диаметър, конструкция, максимална скорост и подсилване са от важно значение, така че доверете ни се.

 

Защо да изберем Медина-Мед

Защото в сервиза и онлайн магазин Медина-Мед сме сформирали екип от експерти, отличаващи се с голям практически и научен опит, притежаващи нужните документи и сертификати. В същото време, сме създали прекрасни условия за: 

  • ремонт;

  • продажба;

  • обслужване на всякакви видове. 

 

Можем да Ви помогнем в разчитането на параметрите за широчина, диаметър, подсилена конструкция и максимална скорост. Също, предлагаме маркови и качествени решения на най-добрите цени, така че уверете сами, като ни посетите.