Какво означава, ако вибрират колелата ви

1 Януари 2020

Имате ли усещането, че автомобилният волан вибрира? Това може да се дължи на сериозни проблеми и то не само поради лош баланс. Причините е възможно да са множество, за това по-долу събрахме най-често срещаните, както в окачването и спирачките, така и поради лош реглаж, лагери и настройка. Нека се опитаме заедно да разберем причината или заповядайте направо в наш сервиз за гуми на Медина-Мед, където цените са най-добрите.

 

Защо вашият волан може да вибрира по време на шофиране

Когато усещането за вибрации идва от автомобилния волан, то най-вероятно става дума за не добър баланс и настройка на гумите. Тоест, когато бъдат поставени на джантите, трябва да се прекарат през специална машина, която отчита разликите в разпределението на тежестта и ги показва, при което се извършва правилен баланс.

 

Тази неизправност е възможно да идва и от повредени лагери на главината, които когато са разбити, предават вибрации на автомобилния волан. Все пак, ако се съмнявате за наличие на разбити лагери, посетете ни на място в някой сервиз за гуми на Медина-Мед.

 

Какъв фактор има системата за окачване на автомобилите

Окачването представлява сложна система от различни подвижни елементи, чието предназначение е да поемат колебанията на автомобила при спиране, завиване и т.н. Ако някъде окачването е повредено и има нарушена настройка или разбит лагер, възможно е да възникнат вибрации в автомобилния волан. Обикновено, проблемът се проявява при развиването на висока скорост, така че когато дойдете в сервиз за гуми на Медина-Мед, ако можете да обясните кога се появяват вибрациите, ще улесните колегите да извършат нужната настройка и реглаж.

 

Защо е важно да поддържате вашите спирачки

Друга причина за поява на вибрации в автомобилния волан са спирачките. Проблемът се проявява при намаляване на скоростта и изобщо при използване на спирачките. Тоест, когато имаме износени спирачни дискове или накладки, спирането не е гладко, а е придружено с многочестотни колебания, водещи до неприятни усещания.

 

Препоръчително е все пак, ако забележите дори и най-малки вибрации, посетете сервиз за гуми Медина-Мед, където реглажът и балансът да бъдат извършени възможно най-скоро. Така ремонтът ще е най-евтин.

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

Ние Ви предлагаме възможно най-добрите автоуслуги и не само. Можем да извършим реглаж на окачване, баланс, спирачки, настройка, смяна на разбити лагери и т.н. Предпочитайки нас, в нашия сервиз за гуми ще получите още:

  • най-достъпни цени за предлаганите услуги по реглаж;

  • ние боравим само с най-доброто оборудване и инструменти за максимални и качествени резултати;

  • гаранция за извършената работа и индивидуално отношение при посещение;

  • при нас работят само експерти с опит и нужното образование, така че със сигурност ще получите отлично обслужване.