Какво може да е бъдещето при шофирането

4 Ноември 2019

От изобретяването на автомобила до неговото сегашно състояние се извършиха много промени и еволюционни процеси, но никога не сме били на прага на най-голямата трансформация в историята. След няколко години се очаква появата на електрически автомобили, които могат да се самоуправляват и да извършват множество различни дейности едновременно. Какъв обаче ще бъде човешкият фактор в случая и предимствата от електрическите аналози? Характерните черти на автономното шофиране и други?

 

Какъв ще е човешкият фактор в бъдещето

Лека полека, нуждата от човека в управлението на автомобила намалява, като процесът е поетапен. Например, в момента имаме автоматични скорости, сменящи предавките самостоятелно. Наблюдава се също наличие на функция автопилот и т.н. Това разбира се са полуавтономни функции и все още изискват физическа намеса, но сме на прага пълната елиминация от тази нужда. След около двадесет години, изкуствения интелект ще върши работата на човека.

 

Какви са предимствата на електрическите превозни средства

Предимствата са много, но ние ще се спрем само на най-основните от тях:

  • 27% по-ниско екологично замърсяване;

  • генериране на значително по-малко шум по време на движение;

  • по-евтина техническа поддръжка;

  • изключително красив и иновативен дизайн;

  • увеличаването на цените на петрола не Ви засяга.

 

Какво ще представлява автономното шофиране

Под “Автономно шофиране” се разбира възможността, моторното превозно средство да може да се движи безопасно по пътищата без човешка намеса. Обичайно, това ще представляват системи от компютърен мозък или т.н. технология с изкуствен интелект (AI) и събиращи различна информация от околната среда сензори. На база събраните данни и тяхното анализиране, колата самостоятелно ще взема определени решения, като по този начин тя става автоматизирана.

 

Тези сензори например могат да са камери, радар или лидар - сензор, позволяващ улавянето на определени невидими лазерни лъчи, благодарение на които той успява да измерва разстоянията. По този начин се събират достатъчно данни за околната среда, така че автомобила да преценява къде се намира и в каква обстановка. Тоест, в определени условия, човешката намеса е напълно елиминирана и ще е нужно само да задаваме на навигатора мястото, където искаме да стигнем.

 

Какво е мнението на Медина-Мед

Ние вярваме, че сме на прага на най-голямата и мащабна еволюция на автомобилния сектор и голямо предизвикателство ще бъде за автомобилните производители да се адаптират към тази значителна промяна. Ние сме водещ лидер в своята област и постоянно обновяваме продуктовата си гама, така че да сме максимално актуални с браншовите промени и в потребителските нагласи. Работим директно с най-добрите брандове в отрасъла и можем да гарантираме максимално качество и отлични цени.

 

А при нужда от автоуслуги, винаги заповядайте в наш сервиз за гуми, където ще Ви посрещнат и изпратят истински професионалисти и за минути ще отстранят възникналите неизправности в колата Ви. Побързайте!

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®