Какви са рисковете при покупка на употребявани гуми

19 Юли 2019

В много случаи, решаваме да закупим употребявани гуми, с цел да спестим някой лев, но всъщност тази практика крие и някои рискове. Нека разберем кои са те и на какво да обърнем внимание, когато правим своя избор.

 

Как да определим тяхното минало

Определянето на миналата поддръжка е важно от гледна точка на това, колко запазени са към момента. Тоест, ако разделим шофьорите на грижливи и нехайни, то е важно да можем да направим разграничение. Първите никога не претоварват гумите на автомобила си, винаги вътрешното налягане е според указанията на производителя и не се движат с превишената от позволеното скорост. Вторите пък не спазват нито едно.

 

В крайна сметка, нашата покупка може да се окаже ремонтирана по-рано, твърде износена или с напукан и повреден каучук. Да, пестим пари, но се излагаме на опасност по време на път. При новите изделия обаче, съмнения относно качеството липсват. Все пак, ако сме решили да се възползваме от закупуването на употребявани модели, има някои нюанси, на които е важно да обърнем внимание.

 

Кои са първите неща, които трябва да прегледаме

Важно е при огледа, да обърнем внимание на състоянието на каучука. Дори гумите никога да не са поставяни на автомобил, ако те са съхранявани неправилно дълго време, състоянието им се влошава. Подобни индикации обикновено са появата на пукнатини и наченки на разрушение на каучуковата структура, чрез разпадане на малки парченца. С оглед на това, че срока на годност на гумата зависи от съответната марка, то експертите съветват да не използваме изделия, които са на повече от 6 години.

 

Но как можем да узнаем подобна информация? Обърнете внимание на ДОТ кода, обозначен на страничния борд. Той обикновено се състои от четири цифри, първите две от които показват седмицата на производство, а вторите две - годината.

 

Как употребяваните гуми могат да не бъдат безопасни за нас

С оглед на това, че имат свой срок на годност, то следва да се запитаме, заслужава ли си по-евтината покупка, след като по-голямата част от годността е отминала? Ами ако си представим, че подобен избор може да ни коства безопасността и да се наложи да плащаме повече на по-късен етап за отстраняване на неизправности по колата?

 

В крайна сметка, не си заслужава, така че е по-добре да разгледаме новите предложения, да сравним цените в отделните търговски обекти и да направим нова и изгодна покупка. Нека все пак да разберем какво ни съветват и експертите!

 

Какво ни съветват от Медина-Мед

Нашият опит показва, че хората, които използват употребявани гуми, в крайна сметка след време осъзнават, че това не е изгодно в дългосрочен план и се насочват към покупката на нови и качествени решения. За да не се налага да претърпявате сериозни икономически сътресения от неправилен избор, заповядайте в наш сервиз за гуми за да направим Вашия избор заедно. Ние работим с най-разпространените и доказали се брандове в областта и директно сътрудничим с тях.

 

Така, предотвратяваме възможността за появата на нискокачествени предложения в продуктовата ни гама. Избирайки нас, получавате още:

  • професионално обслужване;

  • ниски цени;

  • нужната функционалност за правилен избор;

  • бързи доставки;

  • коректност;

  • изгодни условия.

 

Очакваме Ви!

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®