Каква поддръжка изисква новата кола

1 Юли 2019

Когато купуваме нови коли, трябва да извършим някои рутинни действия по поддръжката, гарантиращи ни добро състояние на превозното средство и безпроблемна работа по-нататък. Нека видим кои са основните неща, на които да обърнем внимание.

 

Защо е важна проверка на маслото на двигателя

Препоръчително е редовно да правите преглед за възможни течове на масло и ако такива бъдат открити, разбира се да се отстранят. Следете също нивото и при необходимост долейте толкова, колкото всъщност е необходимо. Не се препоръчва течността да прелива или да е повече от необходимото, а при следене на нивото, не забравяйте да паркирате автомобила на равен терен.

 

Как да проверим налягането в гумите

Експертите съветват, поне веднъж месечно или преди дълги пътувания, задължително да се измерва налягането, включително и на резервната гума. Това става чрез поставен във вентила манометър, който веднага отчита показателя. Най-точни показания ще получите, ако колата не се е движела изобщо в близките няколко часа, а колко всъщност да е налягането ще видите в ръководството на производителя или на колонката на шофьорската врата от вътрешната страна. 

 

Преди тръгване, също огледайте външното състояние на каучука, за неравномерно износване на протектора и като цяло общото състояние.

 

Защо трябва да проверим и въздушния филтър

Този елемент се грижи за постъпването на чист свеж въздух в цилиндрите на двигателя, където всъщност се осъществява и изгарянето на горивната смес. Той също филтрира и постъпващия в купето въздух, така че неговата чистота има значение. Най-лесно ще направите преценка за чистотата на филтъра, като осветите с лампа от външната страна и погледнете от вътрешната. Ако виждате светлината, добре, но ако не я виждате е препоръчителна подмяна.

 

Колко често трябва да се проверяват спирачките

Експертите препоръчват, цялостно обслужване на спирачната система да се прави поне два пъти годишно. Това включва следене на спирачната течност за достатъчно наличие, огледи за течове и отстраняване на четирите колела за преглед на дисковете, накладките и т.н. Тъй като спирачките отговарят за безопасността ни на пътя и спомагат за по-прецизното управление на превозното средство, не пестете пари за подмяна на износените компоненти.

 

Какво ни препоръчват от Медина-Мед

Правилната грижа за автомобила гарантира неговата продължителна работоспособност и безопасност на пътя. Колата се е превърнала в част от живота на съвременния човек и добрата грижа за нея ще направи трудностите по-лесно преодолими. За целта посетете ни в най-близкия сервиз за гуми и експертите ни ще направят най-доброто за превозното Ви средство. Доверявайки ни се, ще получите още:

  • винаги маркови продукти на невероятно достъпни цени;

  • обслужване от екип специалисти в областта;

  • периодични промоционални оферти;

  • бързи доставки и добре зареден онлайн магазин.

Очакваме Ви!

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®