Как се сменят Run Flat гуми

8 Април 2020

Run Flat гумите все повече идват на мода и стават по-предпочитани от обичайните варианти. Какви обаче са необичайните им специфики и какво представляват, от какви инструменти се нуждаете и защо е от съществено значение да проверите налягането след смяна с резервна? Нека разберем заедно предлаганите от сервиз за гуми Медина-Мед услуги и цени, кога стават плоски гумите и други техни  специфики.

 

Какво точно представляват Run Flat гумите

Това са алтернативи, като обичайните, но с допълнително подсилен страничен борд, позволяващ при спукана гума да продължите с пътуването до най-близкия сервиз за гуми на Медина-Мед. Разбира се, можете да извършите смяната и самостоятелно, стига да имате нужните инструменти за това. Кои обаче са те, ще стане ясно по-долу в статията ни. 

 

Сега бихме искали да уточним още, че когато Run Flat гумите са спукани, приличат на плоски гуми. Това наименование в превод означава “движение със спукана гума”, но е важно по време на път да намалите скоростта. Това всъщност са и спецификите около този модел. Ако обаче искате да закупите нови маркови решения, заповядайте в сервиз за гуми Медина-Мед.

 

Какви инструменти са Ви необходими

Най-лошият сценарии е да тръгнете за работа и да видите рано сутрин плоска гума с ниско налягане. В подобен случай се налага смяна с резервна. За целта е нужно да притежавате:

  • крик за повдигане на автомобила;

  • гаечен ключ за развъртане на болтовете;

  • комплект за евентуален ремонт;

  • ръководство за ремонт и експлоатация на автомобила.

 

Подобни инструменти за смяна на Run Flat гуми и поставяне на резервна трябва да откриете или в комплекта на автомобила или да си ги закупите отделно. При нужда от допълнително съдействие и още специфики, заповядайте в сервиз за гуми на Медина-Мед.

 

Защо е важно да проверите налягането след смяна

Защото ако резервната Run Flat гума е стояла дълго време в багажника, тя вероятно е изгубила част от вътрешното си наляга и се налага да бъде възстановено. От правилното вътрешно налягане зависи на първо място устойчивостта на автомобила по време на път, максималното сцепление с асфалта, оптималния разход на гориво и т.н. Проверката се извършва чрез манометър във вентила още преди да сте тръгнали на път. 

 

Ако изпитвате трудности и имате плоски гуми, посетете най-близкия сервиз за гуми на Медина-Мед и колегите ни ще извършат нужните действия вместо Вас.

 

Какво ще открием в Медина-Мед

При нас в някой от физическите сервизи за гуми ще откриете отлични условия за извършване на различни автоуслуги, професионални инструменти и специалисти, разбиращи от работата си. От друга страна, те са извършили множество услуги за смяна на гуми и поставяне на резервна, знаят съответните специфики на плоските гуми и могат с точност да измерят налягането.