Как да подобрим хигиената в колата

2 Декември 2019

Когато сме на път, колата е нашият втори дом, за хигиената на който трябва редовно да се грижим. Ние от Медина-Мед решихме да насочим вниманието Ви над важните точки от процеса, като климатика, почистването на купето, защо тютюнопушенето е вредно за колата и т.н.

 

Защо е важно да извършим проверка на климатика

Климатика се използва постоянно, без значение дали е зима или лято, но той изисква и своята поддръжка от наша страна. Често тя се свежда само до почистване на въздушния филтър, но е нужно също редовното посещение на специализиран сервиз за допълнително профилактично обслужване. Това е особено наложително при появата на неприятни миризми. Също така, редовните профилактики на климатика ще удължат живота му и ще направят работата му безпроблемна.

 

Как да поддържаме хигиената в купето

За да ухае приятно, да ни е уютно и удобно в купето, не бива да допускаме тютюнопушене, а трябва да се грижим поне за избърсването на прахта. Добър вариант е да мажем таблото с различни специални мазила, които от една страна подхранват кожата, от друга приятно ароматизират. Разбира се, можете да ходите и на специализираните места за автопочистване, но редовното им посещение би излизало скъпичко. Ако прецените, тази поддръжка можете да си я правите и самостоятелно през почивните дни.

 

Защо не трябва да пушим в колата

Както от здравословна, така и от гледна точка на хигиената, тютюнопушенето в колата не е за предпочитане, защото колкото и да се грижите за нейната чистота и аромат във вътрешността, ако се пуши, то всичко ще се вмирише. Дори само веднъж да пушите вътре, миризмата след това се задържа с дни и винаги се усеща след всяко качване в колата. Също, от тютюнопушенето пожълтява всичко наоколо и е трудно за почистване.

 

Ако имате малки деца и често ги возите в автомобила, само заради тях е редно да не пушите вътре в купето и да се грижите за хигиената както в тяхно присъствие, така и в тяхно отсъствие.

 

Какво ни съветват от Медина-Мед

  • правете регулярни профилактики - регулярните проверки, профилактики и диагностики на целия автомобил ще удължат неговия живот и ще Ви спестят куп пари от последващи повреди;

  • редовно почиствайте купето и най-елементарното - забърсвайте прахта, не допускайте тютюнопушене вътре и подменяйте въздушния филтър;

  • избягвайте да се храните в колата, а ако прекарвате някакви товари, които е възможно да изцапат, поставяйте ги в подходящи опаковки.

 

При нужда от профилактика на автомобила, подмяна на нови гуми или проверка на старите, обслужване на климатика, хигиената, заповядайте в сервиз за гуми на Медина-Мед или онлайн. Нашите експерти ще извършат нужните манипулации и то на невероятно достъпни цени!