Имат ли гумите гаранция

8 Март 2019

Доста често вече в авто-магазините, където продават и гуми, може да се забележи надписа “гаранция”, но все още не са ясни влияещите върху нея фактори.

 

Какво представлява гаранцията за гумите

Като цяло понятието е доста неясно и много хора всъщност си го тълкуват, така както на тях им е изгодно. Те смятат, че без значение от настъпилата щета по закупените продукти, трябва да им се заменят с нови или да се възстанови заплатената сума. Това обаче съвсем не е така и е важно да го знаем предварително и да не се изненадваме при отказ от подмяна или друга реакция от страна на търговеца.

 

Дори почти е задължително още на място в магазина, преди покупката да се информираме от консултантите за покритието и гаранционните условия. Още повече, че подобен списък е нужно да присъства в комплекта от документи при закупуването.

 

Какви фактори влияят върху гаранцията

Като цяло, поддръжката важи само в случаите, когато се е проявил фабричен дефект или щети, произлезли по вина на разработчика. Това е особено валидно още в самото начало на покупката и монтажа - например, при напомпването се появят прокъсвания, деформации и т.н. Ако обаче, употребата е започнала и е минало доста време оттогава, то толкова по-трудно ще бъде възможно да се възползвате от гаранционното покритие.

 

Проблемът в случая е доказването на причините за настъпване на повредата и че ситуацията се дължи по вина на производителя, а не на потребителя.

 

Кога важат условията

Валидността започва от момента на закупуването и завършва след изтичането на предварително указания в гаранционната карта срок. Препоръчваме Ви веднага, когато имате възможност да се запознаете с особеностите на покритието и да ги спазвате, за да сте уверени, че със сигурност ще получите подкрепа от наша страна.

 

Какво ни съветват от Медина-Мед

Ако не желаете да се окажете в ситуация, при която има неясни условия, то доверявайте се само на доказалите се търговци, целящи не просто продажба, а и предоставяне на качество и грижа за клиента. Сервиз за гуми Медина-Мед е един от тях, благодарение на тясното си сътрудничество с известните производители и зареждането на продуктите директно от фабриките им. Ето защо сме над 20 години на пазара и вече имаме цяла армия от верни почитатели, използващи постоянно нашите продукти и услуги.

 

Присъединявайки се и Вие, ще получите допълнително:

  • отличен професионален съпорт;

  • невероятно достъпни цени за всички стоки и услуги;

  • лесна за работа и пазаруване онлайн платформа;

  • промоционални предложения и допълнителни изгодни оферти;

  • специализирани сервизи в страната, където експертите ни с удоволствие ще отстранят възникналите неизправности по колата.

Очакваме Ви!