Гуми за автомобили с предно задвижване

31 Май 2019

Автомобилите с предно задвижване притежават някои особености в сравнение с тези със задно или 4х4 и то осезаемо се забелязва при управление на по заснежени или хлъзгави терени. В днешната статия ще разгледаме предимствата им и ще обсъдим особеностите на гумите.

 

Какво представляват автомобилите с предно задвижване

Означава, че двигателят оказва директно влияние върху предните колела и характерна черта в случая е високата чувствителност на превозното средство към завъртането на волана. Това го прави изключително устойчиво в условията на заснежена пътна настилка и е възможно по-добре да се поддържа посоката на движение.

 

Винаги трябва да помним, че колкото по-висока е скоростта на движението, толкова по-лесно е да се завъртите на мокър, хлъзгав или заснежен път. Най-добре е предварително да се установи безопасната скорост, преди да се извърши завой. Подобни коли също са по-леки от тези със задно, защото за тях са нужни по-малко части и самата реализация е по-опростена.

 

Какви гуми да изберем

За по-добра проходимост е препоръчително грайферът да е по-дълбок (над 4 мм). Така си осигуряваме по-добро сцепление с пътната настилка и повишена устойчивост на превозното средство в условия на снегонавявания и хлъзгави терени. Това е така, защото предницата е по-тежка и позволява подобрена проходимост в трудни условия, тъй като там се намира двигателя.

 

Разбира се, вероятно е излишно да споменаваме, че според сезона е нужно да е направена и съответната смяна. Наложително е защото има разлика между спецификите на каучука за студеното и топлото време. Тоест, в първия случай, той е по-мек, а в другия по-твърд и не се нарушава устойчивостта на колата. Има различия също и в подредбата на грайфера на протектора.

 

Какви са предимствата

  • маневреността е по-голяма;

  • подобрява се стабилността и поведението на пътя;

  • паркирането е по-лесно, в сравнение със задната предавка;

  • тези автомобили са по-евтини поради ниската им себестойност при производството;

  • поради липсата на кардан, свободното пространство в купето е по-голямо;

  • по лесно се измъквате при затъване в преспи или боксуване в снега.

 

Какви варианти ни предлагат Медина-Мед

Ние предоставяме възможности за покупка на нови маркови колела от различните световноизвестни брандове, както и добре зареден с различни модели и разновидности онлайн магазин. При нужда от смяна или настъпила повреда по окачването или други неизправности по колата, посетете ни в нашия сервиз за гуми, където ще получите отлично обслужване.