Goodyear - ексклузивен доставчик на гуми за електрически серии - PURE ETCR

20 Юни 2021

Goodyear - ексклузивен доставчик на гуми за електрически серии - PURE ETCR 

 

  • Goodyear - ексклузивен доставчик на гуми за електрически серии.
  • Уникален формат и специално протектирана гума Goodyear Eagle F1 SuperSport ETCR.

След интензивен период на подготовка, този уикенд във Валулунга, Италия, дебютира първата в света изцяло електрическа, мултибранд серия туристически автомобили. Като ексклузивен доставчик на гуми и основен партньор на PURE ETCR, Goodyear е в челните редици на развитието на този най-иновативен от новите шампионати по автомобилен спорт.

Goodyear се присъедини към PURE ETCR като основополагащ партньор, когато първенството стартира в началото на 2020 г. Оттогава производителят на гуми работи директно с организатора Eurosport Events и техните екипи, за да се подготви за първия сезон тази година. Иновативният му формат, с кратки, остри „битки“ вместо традиционните състезания, вече предизвика интереса на феновете по целия свят.

 

Уникални автомобили за уникална серия

Грабващите заглавията цифри за PURE ETCR говорят сами за себе си. 100% електрическите туристически автомобили със задно предаване са не само революционни в задвижването си, но и най-мощните туристически автомобили, състезаващи се днес. Всеки от тях произвежда 500 kW (670 к.с.) от обща електрическа задвижваща система, монтирана на специфичната за производителя каросерия.

Резултатът е бързо темпо, моментално разгръщащ се въртящ момент и съответен, състезателен формат. Всяко състезание ще бъде с дължина максимум 25 км, като пилотите ще се нареждат зад стартовите врати на пистата. След това те ще се състезават на къси обиколки в поредица от кръгове с елиминиране, за да короноват краля или кралицата на уикенда след суперфинала.

За това най-иновативно първенство, Goodyear предоставя на всеки автомобил една и съща спецификация на своята състезателна гума Goodyear Eagle F1 SuperSport ETCR, която да се използва както в мокри, така и в сухи условия. Използването на един модел гуми помага на PURE ETCR да постигне целта си да сведе до минимум товарите, тъй като Goodyear транспортира по-малко гуми до всяко събитие.