Фактори и етапи на стареене на гумите

8 Януари 2020

Почти всеки автомобилен шофьор има някъде в дома си на съхранение сезонни гуми, които чакат да бъдат поставени на превозното средство и да влязат в експлоатация. Дали обаче се намират в добри условия, които да ги запазят максимално непокътнати, какви са етапите на стареене гуми и факторите за това, препоръчителните температури и какви повреди възникват? Защо условията в сервиз за гуми Медина-Мед са най-добрите, както и цените? На всички тези належащи въпроси ще дадем отговори по-долу.

 

Защо е важно как съхранявате вашите гуми

Защото това максимално ще удължите срокът им на експлоатация и ще забавите факторите на стареене гуми, запазвайки ги в най-доброто им състояние. Поддържането на отлични условия за съхранение ще забави етапите им на стареене и ще предотврати възникването на различни малки и големи повреди. Това включва поддържането на специални температури, но за това ще стане дума по-долу в материалът ни. Ако се нуждаете обаче от нови маркови и качествени решения, заповядайте в сервиз за гуми на Медина-Мед и ще получите най-добрите автоуслуги.

 

Каква е препоръчителната температура, която трябва да поддържате при съхранение

Експертите препоръчват, температурите в помещението да не са под 35 °C, а също е желателно да се избягва всякакъв контакт с метални части, смазочни течности и близост до излъчващи високи температури тела. Пазете ги също и от генератори и излъчватели на озон, който ще предизвика факторите за повреди и ще ускори етапите на стареене гуми.

 

Все пак, ако нямате нужните условия, ние в сервиз за гуми Медина-Мед ги имаме и можем да Ви съдействаме, така че при нужда ни потърсете.

 

Кои са основните повреди при гумите

Ако съхранението им не е правилно е възможно да възникнат различни повреди по тях, като:

  • етапи за поява на пукнатини по каучука;

  • следи от стареене гуми;

  • деформация и нарушаване на правилната окръжност;

  • фактори на разяждане и разпадане на каучука ако е полят с някаква смазочна течност;

  • различни други следи, като например от изгаряне, ако се държат в близост до излъчващ топлина обект и т.н.

 

За да не се стигне до по-горе изброените последствия, възползвайте се от услугите на нашия сервиз за гуми.

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

За да забавите максимално етапите, факторите на стареене гуми и появата на повреди, свържете се с представител на сервиз за гуми Медина-Мед за да уговорим условията за съхранение, защото ние предлагаме най-добрите услуги на отлични цени.

 

Разбира се, ако се нуждаете от други автоуслуги, като различни неизправности възникнали по автомобила, също можем да помогнем, а при необходимост от консултация при избор, свържете се с наш представител за да уточните подробностите.