Continental UltraContact NXT

2 Юли 2023

Continental е първият производител, който стартира серия Гума с много високо съдържание на устойчиви материали.

 

  • Continental UltraContact NXT е направен от до 65 процента дял от възобновяеми, рециклирани и ISCC PLUS сертифицирани материали за масов баланс.
  • Всичките 19 размера с най-добра оценка на етикета на гумите в ЕС за съпротивление при търкаляне, спиране на мокра настилка и външен шум.

 

 

 

С до 65 процента възобновяеми, рециклирани и сертифицирани материали с масов баланс, той съчетава забележително висок дял от устойчиви материали с максимална безопасност и производителност. Continental е първият производител, който пуска гума както с висок дял на устойчиви материали, така и с максимално представяне на етикета на гумата в ЕС при масово производство. Всички 19 налични размера ще носят най-високия възможен рейтинг („A“) на етикета на гумата на ЕС за съпротивление при търкаляне, спиране на мокра настилка и външен шум. Continental UltraContact NXT ще бъде достъпен в Европа този юли на 2023.

 

В зависимост от размера на гумата си, Continental UltraContact NXT е направен от до 65 процента възобновяеми, рециклирани и сертифицирани материали за баланс на масата. Възобновяемите материали достигат до 32 процента. Делът на рециклираните материали е до пет процента. Освен това, Continental доставя до 28 процента материали, сертифицирани по подхода на масовия баланс ISCC PLUS от био, био-кръгова и/или кръгова суровина.

 

Възобновяемите материали представляват до 32 процента от UltraContact NXT. Това включва смоли на базата на остатъчни материали от хартиената и дървообработващата промишленост. Използвани в гуми, смолите позволяват високогъвкави съединения за подобряване на сцеплението на материала. Ultra Contact NXT съдържа силикат от пепел от оризови люспи. Оризовите люспи са селскостопански отпадъчен продукт, който може да бъде преработен в силициев диоксид чрез нов, по-малко енергоемък процес. Силициев диоксид помага за оптимизиране на характеристики като сцепление, съпротивление при търкаляне и живот на гумата. Както във всяка гума, естественият каучук е ключов материал за UltraContact NXT. Той остава незаменим, тъй като осигурява най-високите характеристики на гумата поради високото ниво на здравина и издръжливост.

 

Специалното лого „съдържа рециклирани материали“ на страничната стена на UltraContact NXT подчертава използването на рециклирани материали в тази линия гуми. Делът на рециклирания материал е до пет процента. Включва рециклиран каучуков материал, който идва от механично обработени излезли от употреба гуми. В допълнение, Continental използва рециклирана стомана в UltraContact NXT. Представената вече иновативна технология ContiRe.Tex също е възприета за UltraContact NXT. Той генерира високоефективни полиестерни влакна, използвани за подсилване на каркаса на гумата чрез рециклиране на PET бутилки, които иначе биха попаднали в инсинератори или депа. С технологията ContiRe.Tex Continental разработи по-енергийно ефективна и екологична алтернатива, която му позволява да рециклира между девет и петнадесет пластмасови бутилки за всяка гума, в зависимост от размера на гумата. Continental се стреми към напълно кръгови операции в производството на гуми най-късно до 2050 г.

 

За UltraContact NXT, Continental използва до 28 процента ISCC PLUS сертифицирани материали за баланс на масата. Това са устойчив синтетичен каучук и сажди, произведени от биобазирана, био-кръгова и/или кръгова суровина. Синтетичният каучук е съставка, определяща характеристиките на съвременните гуми за леки автомобили, тъй като свойствата му могат да бъдат проектирани специално за неговото приложение. Саждите се използват в каучуковите смеси за оптимизиране на стабилността, здравината и издръжливостта на гумите. Сертифицираният балансиращ механизъм ISCC PLUS осигурява прозрачност и проследимост по цялата верига на доставки чрез проследяване на произхода и характеристиките на суровините, проверка на съответствието с критериите за устойчивост и сертифициране на получените продукти.

 

Систематично преминаване към по-голяма устойчивост Continental работи неуморно за усъвършенстване на иновативни технологии и устойчиви продукти и услуги по цялата си верига на стойността, от снабдяването с устойчиви материали до рециклирането на излезли от употреба гуми. До 2030 г. производителят на първокласни гуми цели да има над 40 процента възобновяемо и рециклирано съдържание в своите гуми. Continental продължава стремежа си към 100 процента устойчиви материали във всички свои продукти за гуми най-късно до 2050 г. UltraContact NXT е важна стъпка за постигане на тези амбициозни цели за устойчивост и да се превърне в най-прогресивния производител на гуми, както е посочено в неговата стратегическа програма Vision 2030.

 

Предлага се за различни модели автомобили с всички видове задвижване UltraContact NXT е разширение на успешното семейство UltraContact, което беше пуснато на пазара от Continental през 2022 г. 19-те размера ще заменят съществуващите съответни размери на UltraContact. Continental постепенно ще пусне UltraContact NXT в Европа. Първите размери ще бъдат достъпни за търговците на гуми в Европа този юли. UltraContact NXT е проектиран както за електрически двигатели, така и за двигатели с вътрешно горене, като предлага най-висока ефективност на етикета и оптимален пробег. Поради това най-устойчивата серия гуми Continentals до момента носи логото EV Compatible и ще се предлага за различни популярни превозни средства като Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, Audi Q4 E-TRON, Skoda Octavia, VW Голф 8, Ауди А3 и много други.

 

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707