Continental - Летни гуми срещу зимни гуми

9 Август 2021

Съответствие на правилните гуми с правилния сезон

 

Бързи факти: Сезонен (контролен) списък на гумите

 

  • Когато сезонната температура падне под 7 ° C (46 ° F), е време да преминете към зимни гуми.
  • Зимните гуми се представят добре при всякакви студени климатични условия, вариращи от сняг и лед до мокри и студени сухи пътища.
  • Когато сезонните температури се изкачат над 7 ° C (46 ° F), монтирайте джантите си с летни гуми.
  • Летните гуми осигуряват високи нива на сцепление на мокри и сухи пътища, висока стабилност в завои и оптимални показатели на пробег при топли температури.
  • Всесезонните гуми предлагат безопасност, производителност и сцепление в умерен климат без разходи, усилия и време, необходими за сезонна смяна на гуми.

Времето се променя през цялата година, което се отразява на условията за шофиране по пътя. Вашият автомобил ще се възползва от поставянето на гуми към джантите, които са специално предназначени за вашите навици на шофиране и регионалните метеорологични условия. В някои страни зимните гуми са дори законово изискване. В този раздел ще обсъдим разликите между три категории гуми; летни гуми, зимни гуми или всесезонни гуми. Continental предлага разнообразие от гуми, проектирани с водеща технология, за да отговарят на всички ваши нужди при шофиране. Без значение кой сезон е, Continental ще ви осигури безопасност. 

 

 

Кога имате нужда от летни гуми?

 

През по-топлия сезон, където температурите се изкачват над 7 ° C, трябва да монтирате джантите си с летни гуми. Те осигуряват високи нива на сцепление на мокри и сухи пътища чрез своите специални шарки и смеси на протектора. Летните гуми също осигуряват висока стабилност в завои и оптимални показатели на пробег при летни температури. Това означава, че можете да карате уверено колата си както по сухи, така и по мокри хлъзгави пътища през топлите месеци. Не забравяйте обаче, че летните гуми не са подходящи за зимни условия, така че не забравяйте да смените гумите си, когато сезонът изисква това.

 

Кога имате нужда от зимни гуми?

 

Когато температурата падне под 7 ° C (46 ° F), е време да преминете към зимни гуми. Тези гуми се представят добре при всякакви зимни условия, вариращи от сняг и лед до мокри и студени сухи пътища. Те осигуряват подобрена спирачна ефективност при снежни и заледени условия и се отличават с по -дълбока шарка на протектора, изчистваща киша и "копаеща" в сняг за по-голямо сцепление.

 

Друга причина, поради която са толкова ефективни, е, че са направени от персонализирана смес, която остава мека и гъвкава при ниски температури за по-добър контрол на превозното средство. Но не е препоръчително да използвате зимни гуми при топло време; това по -меко съединение ще се износва по -бързо на сух асфалт и се нуждае от по -бърза подмяна.

 

www.medina-med.com - oнлайн магазин за зимни гумилетни гумивсесезонни гуми.

 

Повече информация: сервизи за гуми на Медина Мед или 0700 20 707

 

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®