Бъдещето при гумите - ще реагират на метеорологичните условия

4 Декември 2019

Внедряваните в автомобилната индустрия технологии продължават да се увеличават, допринасяйки за различни подобрения и иновации, чиято основна цел е добавяне на повишена сигурност и комфорт. Ние от Медина-Мед накратко ще разгледаме какво е бъдещето при гумите, техните предимствата, ще успеят ли да предложат по-високо ниво на сигурност и как точно ще стане това.

 

Какво да очакваме при бъдещето на гумите

Изкуственият интелект и сензорите навлизат в ежедневието ни с големи темпове и това с пълна сила ще се случи и в бъдещите автомобилни гуми. Дори съществува статистика, че над 34% от шофьорите разчитат, че в бъдеще новото поколение автомобилни “обувки” ще успяват самостоятелно да се адаптират и реагират на метеорологичните условия. Това ще се случва с различни вградени в тях сензори и променящи се шарки на протектора за повишаване на безопасността.

 

Благодарение на вградените сензори, шофьорите ще имат някои предимства, защото получават на арматурното табло различни индикации за състоянието и предложения за реакции. Така например, при износване на протектора, Вие ще бъдете уведомени за това чрез нужната индикация или ще Ви бъде предложено да “завъртите” гумите, поставяйки предните отзад, а задните отпред.

 

Защо сигурността е на първо място

В областта на производството на гуми, сигурността в бъдеще винаги ще е на първо място и всички отделни технологии и предимства са насочени именно в тази посока. Според проучване, всеки втори шофьор би инвестирал достатъчно средства за да повиши безопасността си на пътя. “Гумените обувки” на колата са основният елемент, който прави връзката с пътя и за това те стоят и в основата на безопасността ни. 

 

Въпреки, че днешните решения предлагат изключителни предимства и сигурност, винаги има още накъде да се направят подобрения и към момента се провеждат множество тестове и експерименти чрез внедряване на нови технологии за повишена безопасност при шофиране.

 

Какви сензори ще имат

Благодарение на вградените сензори, всички бъдещи гуми ще успяват да получават различна информация за промените в метеорологичните условия и самостоятелно или не да реагират на тях. Например, те ще могат без намесата на водача да променят шарката на протектора си, което означава, че няма да се налага смяна на зимни и летни варианти. Също, при дъждовно време, за да сте защитени от аквапланинг, ще се извършват различни промени по протектора. 

 

Към момента се използват само сензори за автоматичното измерване на налягането във вътрешността.

 

Какво ни съветват от Медина-Мед

  • да не пестим от технологичните възможности за повишаване нивото на безопасност и сигурност;

  • редовно да правим технически проверки на колата;

  • да се грижим за поддържането на препоръчителното от производителя налягане;

  • да се възползваме от предимствата, които новите технологии ни предоставят, защото това е бъдещето

Ако се нуждаете от обслужване на колата, авторемонти или за консултация, заповядайте в Медина-Мед, където всички автопродукти се предлагат на отлични цени и с гарантирано високо качество.

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®