5 съвета за запазване на вашите гуми

25 Ноември 2019

Често не спазваме елементарните препоръки за удължаване живота на гумите и не правим подходящите проверки и настройки. Ето някои препоръки за удължаването на дълготрайността, защо Premium решенията са за предпочитане и как да пестим с тях?

 

Защо начина на шофиране е важен фактор

Защото агресивното каране ускорява износването на протектора. Това от своя страна бързо ще разруши гумата и ще я направи негодна за ползване. Отделно, изтърканият протектор ще направи колата неустойчива на пътя, ще увеличи вероятността от аквапланинг и също вдига разхода на горивото.

 

Кои са основните проверки на гумите, които трябва да правим всеки месец

  1. Налягането - поне веднъж в месеца то се измерва с манометър и в студено състояние, когато поне два часа колата не е била в движение.

  2. Външен оглед - важно е да проверяваме състоянието на протектора и дали той не се износва само от едната страна. Важно е също да се уверим, че целостта му е в добро състояние.

  3. Ако предстои смяна на сезона, имате ли подходящите модели за него - зимни, летни или всесезонни.

Защо е важно да съхраняваме задните си гуми максимално

Защото осигуряват стабилността на колата, а протектора спомага за по-доброто сцепление с пътната настилка. Представете си, че задницата на колата се поднесе неочаквано! В подобен случай превозното средство е по-трудно да се овладее. Препоръчително е също през зимата, налягането да е с 0,2 бара над препоръчаното от производителя, защото при студено време въздухът се свива.

 

Как да проверим дали сме направили правилните настройки

Ако при визуалните проверки забележите, че протекторът се износва повече от едната или от другата страна, а не по средата, то вероятно трябва да направите настройка на окачването. Необходимо е да отидете на специализиран сервиз за гуми, където майсторите да направят проверка и настройка на колелата спрямо позиционирането им с пътната настилка. 

 

Защо е препоръчително да купуваме Premium гуми

Защото Premium вариантите може да са по-скъпи, но те притежават някои не характерни за по-евтините си варианти черти. Например, могат значително да намалят консумацията на гориво и с времето Вие си избивате част от дадените средства. На следващо място, Premium вариантите са с по-кратък спирачен път, а ниският им шум ще направи колата Ви по-безшумна и комфортна.

 

Какво ни предлагат от Медина-Мед

В Медина Мед Ви предлагаме първокласен сервиз за гуми с Premium статус, който е оборудван с последно поколение техника, с майстори с дългогодишен опит в областта и с нужните им инструменти за бързо и качествено обслужване и настройки. Имаме и онлайн магазин, където да закупите подходящите детайли на отлични цени и с ясен произход.