5 иновации на гумите

10 Май 2019

Иновациите днес ни заобикалят отвсякъде и това с пълна сила важи и за автомобилната индустрия. Целта е създаване на все по-надеждни и безопасни, максимално практични и полезни решения. Ето защо в днешната ни статия ще насочим вниманието Ви към 5 от най-интересните иновации в сферата.

 

Какво представляват безвъздушните гуми

Настъпва момента, когато грижите да не спукаме гума или за контрола на вътрешното въздушно налягане ще отминат. Времето за това е много близко, защото корейският производител Hankook проведе тестове на новата си иновация iFlex, способна да ускори до 130 км/ч и да демонстрира показатели, не по-лоши от тези на обичайните въздушни модели. Тестовете са проведени в направление издръжливост, гъвкавост, устойчивост, поведение и скорост.

 

Тези решения отново са изработени от каучук, но с разликата, че във вътрешността си нямат въздух, притежават изключително гъвкава каучукова структура, играеща ролята дори на амортисьор.

 

Какво представлява модела Goodyear BH03

Както вероятно знаете, хибридните автомобили с бавни, но сигурни темпове навлизат все повече на пазара и те намират своите почитатели и поддръжници. Хибрид означава, автомобил който например може да работи на електричество и с вътрешно горене. За да се увеличи автономията на електрическите варианти е необходим допълнителен източник на електроенергия. Такъв може да бъде Goodyear BH03.

 

На база определени пиезоелектрически материали, след постъпване на дадено количество топлина е възможно генерирането на допълнително електричество. Това се постига чрез отделяната вследствие на триенето по време на пътуване топлина. По страничния борд също има допълнителни кръгли елементи, през които се абсорбира определено количество слънчева топлина и генерирането на ток продължава, дори и при престой на превозното средство.

 

Имат ли бъдеще моделите с изкуствен интелект

Отново от Goodyear замислят разработването на AI базирано решение, способно да анализира начина Ви на шофиране и условията, като така ще приспособява протектора спрямо направения анализ. Вероятно ако проектът успее, в бъдеще можем да очакваме и други управленски опции, съответстващи на стила Ви на каране.

 

Как ще се почиства въздуха в бъдеще

Един от иновативните елементи за опазване на чистия въздух е творението на Goodyear, носещо наименованието Oxygene. Във вътрешността си той притежава буквално жив мъх. А както знаем, растенията събират въглеродния диоксид и вследствие на фотосинтезата се отделя чист кислород, здравословен за човека, а специфичната конструкция ще улеснява процеса.

 

Как 3D технологията ще е важна част в произвеждането им

Компанията Michelin вижда нетрадиционно развитие в автомобилния сектор, където колелата ще се произвеждат чрез новата все още 3D печатна технология. Един такъв концептуален проект носи името Michelin Vision, който е изработен от абсолютно биоразградими материали, като дърво, хартия, естествен каучук и т.н. Той във вътрешността си ще притежава специални сензори, на база чийто сигнали, шофьорът ще контролира износването на грайфера.

 

Как да се възползваме от настоящето с Медина-Мед

По-горе разгледахме само концепции, чието съществуване и реализиране, поне в описания към момента начин, вероятно ще се промени. До тогава обаче ще минат още няколко години, а към настоящия момент ще предложим обслужване на безкамерни въздушни колела извършвано в нашия сервиз за гуми. При нас още ще получите:

  • експертни съвети и съдействие относно възникнали неизправности с превозното средство;

  • предложение на нови и напълно 100% оригинални стоки на известните в отрасъла брандове;

  • отличен сайт за пазаруване и добре заредени продуктови гами за правилен избор;

  • възможно най-евтини цени и периодични промоционални оферти за лоялните клиенти;

  • различни филтърни системи за правилен подбор само с няколко клика на мишката.

 

Ако се нуждаете от разяснение, свържете се с нас! Очакваме Ви!