5 характеристики на гумата, които ще повлияят на решението ви за покупка

6 Ноември 2019

Правилно подбраните гуми ще направят колата Ви устойчива и по-безопасна на пътя, но самият процес по избора за много хора е неясен или скучен. Ето защо ние решихме да подберем най-важните 5 характеристики, които оказват най-съществено влияние върху решението за покупка.

 

Какво представлява ниво на шум при гумите

Всички харесваме безшумните превозни средства, а до голяма степен шумът по време на движение може да бъде значително намален при правилния подбор на този показател. В интернет съществуват различни услуги, позволяващи въвеждането на определени данни, чрез които системата ще Ви покаже генерираният шум от съответния модел в децибели (dB).

 

Защо е важно да имаме добро сцепление на мокро

Сцеплението означава, доколко съществува добра предпоставка за контакт с пътната настилка. Има различни външни фактори, които могат да нарушат степента на добър контакт и един от тях е водата. При преминаване с висока скорост през гьол с вода, между гумата и асфалта се образува тънък слой вода, елиминиращ напълно или частично контактната площ, с което се нарушава и сцеплението. Тук вече се губи и управлението на превозното средство

 

Добрият избор притежава достатъчно дълбок грайфер, който позволява изхвърлянето на водата в страни, запазвайки сцеплението и управлението на колата.

 

Как да правим икономия на гориво

Добрият избор може да Ви пести гориво, като обикновено производителя отбелязва тази степен с букви от А до G. Чрез различни онлайн услуги можете да проверите степента на икономия за дадена гума. Буквата А дава най-добра стойност на икономичност и съответно Ви пести най-много пари.

 

Какво представлява скоростен индекс

Това е код, състоящ се обикновено от една буква, показваща максимално допустимите километри в час, при които гумата може да издържи, преди да започне да се разпада. В интернет съществуват графики, изобразяващи диаграма с различните букви и съответстващата на тях максимална скорост. Тази латинска буква обикновено се намира в края на обозначението за размер.

 

Как се определя цената

Различни фактори определят стойността на даден продукт. Това обикновено са възможностите, качеството на използваните материали, производствените разходи и популярността на бранда. Продуктите на по-популярните марки съответно струват по-скъпо, но пък те са доказали пред света своя професионализъм и качествени стоки.

 

Къде да открием тези характеристики в Медина-Мед

Както многократно сме заявявали, нашият онлайн магазин е изключително иновативен и интуитивен, така че да е максимално лесен за употреба от потребителя и съответно да му дава нужната информация. Благодарение на вградените различни филтри, ние позволяваме на клиентите си бързо и ефективно да правят избор по различни показатели, включително и тези, за които стана дума в настоящия материал. При нас можете да правите избор по:

  • марка - работим с над 20 от най-добрите и световно известни брандове в областта, предлагайки само оригинални и качествени решения;

  • модел - имате значително разширен списък от модели, чрез който да изберете най-подходящия за Вашия случай;

  • скоростен индекс - можете да изведете само продуктите, съответстващи на желаният от Вас скоростен индекс, като така пестите време в търсене;

  • товарен индекс - извършвате избор по желания товарен индекс;

  • горивна ефективност - задавате на системата да Ви изведе само желаният от Вас горивен индекс с един клик на мишката. Съответните решения са от А до G;

  • спиране на мокро - правите своя избор с един клик на съответстващите букви от А до F;

  • ниво на шума - за да направите подбор по показателя за ниво на генерирания шум, използвайте този филтър. Той за секунда ще изведе само съответстващите на избора Ви продукти и техните цени.

 

Ако се затруднявате или имате нужда от помощ, свържете се с наш онлайн консултант или ни посетете лично в наш сервиз за гуми и ние ще съдействаме. Очакваме Ви!