Заради случая Грибковски, Екълстоун затъва все повече

13 Август 2013

Бърни Екълстоун бе подведен под отговорност миналия месец от германските прокурори по случая с подкупа, който е дал на Герхар Грибковски през 2005 г. при продажбата на Формула 1. Според Financial Times пък успоредно с това британецът ще трябва да влезе в Лондонския съд, където ще отговаря по обвиненията на немската група Constantin Medien. Нейният иск е за нанесени финансови вреди в размер на 171 милиона долара.

Според адвокатите на Constantin Medien при сделката при продажбата на Формула 1 от BayernLB към CVC Capital Partners, която бе осъществена през 2006 г., цената на шампионата е била занижена умишлено.  Делът на BayernLB, който тогава е възлизал на 47%, е оценен на 820 милиона долара, а само година по-късно при CVC Capital Partners е възлизал на 2,8 милиарда долара.

Занижената цена е следствие на действията на Екълстоун и Грибковски и засяга пряко Constantin Medien, тъй като немската група е получила процент от продажбата, който е много по-малък от реалния. Ако се съди по нейните искания, става дума за 171 милиона долара.

Делото е разглеждано в края на миналия месец в Лондонския съд, който е поискал документация по продажбата от  Formula One Group и CVC Capital Partners. Тя ще бъде представена на следващото заседание на 28 октомври.

Уважаеми Kлиенти,

 

Всички поръчки, заявени в онлайн магазин (www.medina-med.com) на Медина Мед ООД, на 24.05.2022 - ще бъдат обработени и изпратени след 25.05.2022.

   

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

 

Празнично работно време - сервизи за гуми Медина Мед ООД:

  

Прилага се за всички сервизи, за гуми Медина Мед ООД - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Добрич и Хасково. 

 

С Уважение,

 

Екипът на Медина Мед ООД