„X-Super Terrain +” - ново представяне от Michelin

2 Юли 2013

Превозните средства, които са в експлоатация в минната промишленост, кариерите и циментовите заводи или при инфраструктурни проекти, като строителството на магистрали, железопътни линии и язовири, трябва преди всичко да притежават стабилни гуми. За самосвали, които носят товари от 20 до 50 тона, Michelin има в програмата си нова гума:

"Х-Super Terrain +".

 

Тя не трябва да е проблемна при труден терен - трайност, сцепление и маневреност при всякакви условия са обещаните предимства от доставчика на тези гуми, както и надеждност и здравина. Всичко на всичко, когато става въпрос за "X-Super Terrain +", Michelin внася значителни подобрения в сравнение с предшественика си, а разликата може да бъде видяна по липсващия "+" в името. Това е още един плюс за безопасността, благодарение на усилените страници и страничния плинтус, което го е нямало при предишното поколение.

 

Освен това, има и подобрена рентабилност като предимство в използването на новата гума. "X Super Terrain +" би могла да покрие очакванията за по-висока икономическа ефективност , защото тя има износоустойчивост при пробиви и наранявания в комбинация с по-устойчиви съединения на протектора, което води и до по-дълъг живот. Профилът в сравнение с предшественика си не е променен особено, защото се е доказал и е считан за еталон. Атмосферното налягане в гумата "X-Super Terrain +", която в момента е достъпна в размери 29.5 R25, е 0,5 бара по-високо, за да се намали износването.