Walkenhorst Motorsport за първи път на старт с BMW Z4 GT3

17 Април 2013

Ханау, април 2013 - След две години BMW M3 GT4 сега следва отбора на Walkenhorst Motorsport и възходът му в клас GT3. С построения от Schubert Motorsport BMW Z4 GT3, сега отборът от Мюнстерланд се включва както в VLN, така и на престижното 24-часовото състезание в Нюрбургринг. Като партньор на гумите, Dunlop се завръща обратно на борда и през сезон 2013 г..

Александър Кюн, ръководител на Dunlop Motorsport: "Ние сме щастливи, че можем да продължим доброто сътрудничество с Хенри Walkenhorst и неговия екип през 2013 година. Нашият опит от партньорството с BMW Motorsport от миналия сезон ще помогне и тук и ние вече сме на много високо ниво."

Технически  отборът ще бъде подкрепен, както и в предишни години, от екипа на Bonk Motorsport. Henry Walkenhorst, шефът на тима и водачът в Walkenhorst Motorsport са много уверени и гледат напред към новото предизвикателство в клас GT3: "Шуберт  тогава ни предостави чудесна кола и ние сме много уверени, че ще бъдем добре на пътя и може би в един или друг момент ще сме в състояние да ядосаме някой силен отбор."