Преобадаващата част от Световното рали залага на Michelin

16 Април 2013

 

Не по-малко от 13 автомобила за Световното рали отидоха на старта през тази година в Португалия - по-голямата част от автомобилите са обути в гуми Michelin. В генералното класиране за Световното първенство изненадващо води Себастиан Ожие.

Французинът спечели с новия си Volkswagen Polo R WRC и на WRC-ралито в Швеция и Мексико. Второто място заема тогавашния световен шампион Себастиен Льоб, но Citroën - звездата на Alsace се придържа към към плановете си за оттегляне от ралито и се отказа от пътуването до Алгарве. Неговото място като нов авангард на двойния ъгъл поема Мико Хирвонен. Финландецът се чувства победен след слабия старт за сезона и за португалското Световно първенство – се кани за реванш - той загуби миналата година само поради техническа неизправност.

Мадс Остберг обаче е номер едно на отбора в Катар M-Sport и би искал повторение на миналогодишния си успех: Норвежецът продължи през 2012 г. зад волана на своята лична Fiesta RS WRC в състезанието за първата световна титла в кариерата си. Сега той  се качва в турбо с 4 задвижващи колела на състезателния отбор на Малкълм Уилсън. Той изгаря от желание най-накрая да се установи на световния връх.