Погрешно зареждане с гориво? Сега можем да си отдъхнем.

27 Май 2013

VW иска да оборудва в САЩ повече от четвърт милион Jetta и Golf заради неподходящо зареждане с гориво. Този феномен е известен и в Германия.

Не много отдавна, президентът на САЩ  Барак Обама предизвика усмивки за някои при погрешно зареждане с гориво в официалната си лимузина. Но явно неговият шофьор не единственият в Северна Америка, който по погрешка посяга към грешната колонка: Както съобщава Американското списание Autoweek,  Volkswagen  ще оборудва повече от четвърт милион от своите дизелови автомобили в САЩ и Канада така, че водачът да не може да случайно да обърка дизела с бензин.

Това се среща все по-често, се гласи според Autoweek в писмо до дилъра на Volkswagen.  Причината е, че дизеловото гориво ще бъде все по-популярно в Северна Америка, но водачите  поне един път в живота си автоматично са посегнали към бензина. Това по правило води до скъп ремонт, който не се покрива от гаранциите на VW - за разлика от притежателите на автомобила, които очевидно са подали доста жалби в концерна.