Околната среда ще бъде пощадена от специалното издание на „ContiPowerContact“

30 Август 2013

Както наскоро се съобщи, Continental Tires за Латинска Америка по повод футболното първенство на FIFA 2014 - World Cup в Бразилия ще посвети специално издание на така наречената гума "Power Contact", която се смята за една от най-продаваните гуми в продуктовата гама на дъщерното дружество на германския производител за гуми.

Освен това сега е известно, че околната среда ще има полза от продажбата на този много специален модел, на който страничната стена е украсена от футболни топки и трофеи за световната купа, като позицията на Conti е залегнала като спонсор на футболния турнир:

 

 

Част от сумите при продажбите на специалното издание на "PowerContact" е определена  именно за мерки за запазване и защита на броненосците –  това е талисмана на 2014 FIFA World Cup. "Това е само една от многото инициативи, които Continental започна да подкрепя по проектите за опазването на природните ресурси и околната среда", обяснява Renato Sarzano, управляващ директор на Continental Tires за Латинска Америка. С това ще бъде покрита цялата мащабна рекламна кампания. Освен това компанията говори и за серия от регионални мерки, които ще бъдат представени на обществеността.