Новото ръководство на Conti в Китай вижда свръх-капацитет в автомобилната индустрия

14 Юни 2013

 

Д-р Ралф Крамер, определен за шеф на Continental в Китай, сега за първи път коментира предизвикателствата на новата си роля, която той ще поеме от август. Ето защо Крамер, който още е и член на Изпълнителния и Управителния съвет, се опасява че за първи път в ръста на пазара може да има свръх-капацитет на автомобилната индустрия в Китай.

Според Крамер производителите в Китай не използват 30 до 40 процента от капацитета си, докладва вестник "Ханделсблат", позовавайки се бъдещото ръководство на Continental в Китай. Това особено засяга ниския ценови сегмент, където се произвеждат автомобили до 6000 евро.

От погледа на познавачи в бранша, до 2015 г. броят на автомобилните фабрики в Китай се очаква да се повиши с повече от 120 до 142. Китайският пазар е от огромно значение за доставчиците на автомобили и производителите на гуми Continental за постигане на техните цели за растеж в региона въпреки продължаващата автомобилна криза.

Азиатският дял от общите продажби напоследък е почти 33 милиарда евро и за предстоящите години се очаква повишение от 18 до 30 на сто, според  данни на главния изпълнителен директор д-р Елмар Degenhart. През 2012 година провинция Niedersachsen е генерирала около 2,700 милиарда евро в Китай, а общо в Азия е имало около 6,0 милиарда евро оборот.