Новите автобусни гуми на MICHELIN за битово използване са съобразени с изискванията на Евро VI

11 Юни 2013

Френският производител на гуми Michelin разширява своята гама с нови гуми за автобуси и повишен капацитет на натоварване, които са специално проектирани да отговарят на изискванията на валидните от 01.01.2014 Euro VI стандарти за вредни емисии. Иновативната REGENION ™ -технология обещава отлично сцепление от първия до последния километър.

До 7,5 тона товароподемност за ос

По-високото тегло на автобусите на Евро VI за битова употреба се покрива изцяло от гумите на MICHELIN X® InCity™ HL Z в размери 275/70 R 22.5 (HL = тежко натоварване). Благодарение на усилването в областта на борта на гумата, новата производствена гума носи кода 154/148 E, и дава възможност за товари до 7,5 тона на ос при скорост до 70 km/h. В допълнение към по-високия капацитет на натоварване от 400 кг на ос, MICHELIN X ® HL InCity ™ Z цели и един и същ пробег подобно на досегашната MICHELIN X ® InCity ™ XZU. Ако се използва при едни и същи условия, тя дори надминава по пробег досегашната с десет процента.

Отлично сцепление през целия си живот

С  технологията REGENION™ в протектора на MICHELIN X ® HL Z InCity ™ се предлага най-новата иновация на MICHELIN Durable Technologies. REGENION ™ съчетава различни видове комплексни видове ламели (пръчковидни и двойни вълнообразни ламели), които подновяват износването на протектора в три измерения: по дължина, ширина и дълбочина. Това свойство на регенерация се грижи за доброто сцепление на гумата през целия й живот, дори на мокри и хлъзгави повърхности.

По-ниски вредни емисии в градските райони

По смисъла на стандарта Euro VI, MICHELIN X® InCityHL Z също дава своя принос за намаляване на вътрешно-градските вредни емисии. Чрез използване на смеси от ENERGY MICHELIN ™ - сегмент и при сравняване с MICHELIN X® InCityXZU, сега се спестяват до 0,14 литра дизелово гориво на 100 километра и 3.8 грама емисии на CO2 на километър. Това е резултат, който се дължи не само на намаленото съпротивление търкаляне, но и на по-малкото тегло от 700 грама. Гумата се явява като особено щадяща ресурсите и поради факта, че тя дава възможност за пренарязване и регенериране. При това функционалността на транспортната RFID не е засегната. Тя може да работи надеждно няколко поредни живота.

Уважаеми Клиенти,

 

Всички поръчки, направени в онлайн магазин МЕДИНА МЕД ® (www.medina-med.com) на дата 24 май 2024 г., ще бъдат обработени и изпратени съгласно стандартните условия за съботно работно време на Спиди.

 

Повече информация: 

Тел: 0700 20 707

E-mail: eshop@medina-med.com

 

Празнично работно време - сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ®:

 

 

24 Май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

Прилага се за всички сервизи за гуми МЕДИНА МЕД ® - София, Пловдив, Пазарджик, Ст.Загора, Бургас, Варна, Русе, Хасково, Добрич, Велико Търново и Благоевград. 

 

 

Екипът на МЕДИНА МЕД ®