Новата BMW X3

12 Февруари 2014

През 2010 година стартира второто поколение на BMW X3. През 2014 година SUV моделът ще претърпи дискретни визуални промени по екстериора, както и ревизиран интериор и нови двигатели.

Фино преработеното BMW X3 включва променени светлини, които по избор могат да бъдат изцяло с LED технология. Ретуширана е и радиаторната решетка в характерната двойна бъбрековидна форма. Новият дизайн на предните и задните брони е задължителен при един фейслифт, като при тази процедура BMW X3 е увеличил размера си с цели 3 см. Друга модификация, която BMW X3 получава, са страничните мигачи, интегрирани в корпуса на външните огледала. Освежен е също така дизайнът на алуминиевите джанти, като едновременно с това цветовата палитра е допълнително обогатена.

BMW X3 с по-мощен четирицилиндров дизел 


Новите хромирани апликации, новият дисплей на климатичната система и новата поставка за чаши с плъзгащо се капаче на централната конзола придават благородно излъчване в интериора на BMW X3. В допълнение се забелязват новият дизайн на тапицерията, както и новите интериорни апликации. Новият X-Line пакет предлага комбинация от блестящи метални вложки в броните, алуминиеви декорации въздухозаборниците, чисто оптични защитни елементи отпред и отзад, както и ексклузивни 18- и 19-цолови алуминиеви джанти.

BMW са разширили списъка с опции за BMW X3 с допълнителни позиции. Smart Opener за автоматичния заден капак осигурява повече функционалност в багажника.

Портфолиото двигатели на BMW X3 е генерално разнообразено. Двулитровият четирицилиндров турбодизелов двигател в X3 xDrive 20d сега генерира 190 к.с. и 400 Нм, а X3 sDrive 18d в бъдеще ще разполага със 150 к.с. Друга алтернатива за задвижване е X3 20i, който може да е със задвижване на всички четири колела или само на задните две от тях. Останалите версии на двигателите са изцяло със задвижване на всички колела. Като всички двигатели са оптимизирани по отношение разход на гориво и вредни емисии и едновременно с това отговарят на Euro 6.

Connected Drive системата на BMW X3 включва iDrive Controller с вграден тъчпад, а сред опциите се открояват също BMW Head-Up дисплей, асистент за дълги светлини и Driving Assistent Plus, активен круиз контрол с функция Stop & Go, както и превантивна защита на пешеходците.