На автомобилното изложение в Гуанджоу - Zinoro 1E

26 Ноември 2013

Zinoro E1 празнува премиерата си на автомобилното изложение в Гуанджоу. Zinoro E1 се задвижва от 125-киловатов електромотор, който осигурява максимален въртящ момент от 250 Нм. Електромоторът черпи енергията си от литий-металхидридна батерия, която е разделена на три части, и осигурява пробег от 150 километра. Необходимото време за зареждане е около 7,5 часа. Разрешената максимална скорост на Zinoro E1 е 130 км/ч.

Електромоторът е позициониран над задната ос и по този начин намалява обема на багажника на 306 литра.

Разбира се, дизайнът на Zinoro E1 силно наподобява на BMW X1, като само определени детайли отпред и отзад са променени, за да предадат характерния облик на Zinoro. Стандартното оборудване на Zinoro E1 включва навигационна система, автоматична климатична инсталация, кожен волан, електрически регулируеми седалки с функция памет и подгряване, сензор за дъжд, както и датчик за налягането в гумите.

Предлага се само като лизингов автомобил 

Относно цени китайците още нищо не са обявили, защото Zinoro E1 първоначално няма да се продава, а ще се предлага само на лизинг. Така BMW запазва пълен контрол над превозното средство и едновременно с това отговаря на изискванията на китайското правителство.