Michelin планира да въведе стандарт за предавател RFID - свободни лицензи

19 Юли 2013

В опит да се въведе международен универсален стандарт за предаване на данни чрез радиочестотни идентификатори, на Michelin ще бъде предоставен съответния патент и по този начин ще може да се използва и от негови конкуренти. С това се цели само издаването на подходящи свободни лицензи. RFID-станциите все повече се интегрират в новите гуми и по този начин се улеснява идентифицирането им в големи автомобилни паркове, като се увеличава значително местното управление за гумите. Предавателят функционира през целия живот на гумата, така че може да се използва и при регенерати.

Не само Michelin, като една от водещите производители на камионни гуми, има силен интерес към хармонизиране; също и други компании в бранша са единодушни за приемането на единен стандарт: това все пак ще улесни международното разпространение на технологията RFID в гумите и практическата работа.

 

"Вярваме, че чрез тази технология ще може по-лесно да се влезе в споразумение за глобален и повсеместен стандарт в индустрията и транспорта.", каза Тери Gettys, изпълнителен вицепрезидент на научноизследователската и развойна дейност на Michelin.