Лимитирана серия: SLS AMG GT Final Edition на гуми Dunlop

11 Април 2014

Най-новата версия на супер-спортния автомобил Mercedes-BenzSLSAMG - SLSAMGGTFinalEdition - по избор се доставя оборудван с гуми DunlopSportMaxxRace. За лимитираната серия от 350 копия Dunlop е работил в тясно сътрудничество с Mercedes-AMGGmbHпри разработването на специално нови размери супер-спортни гуми. На предната ос се монтират SportMaxxRaceв размери 265/35 ZR19 XLMO, а на задната ос се използват размерите 295/30 ZR20 XLMO.

"Тази допълнителна комбинация не само подобрява прецизното управление, но също и допълнително повишава нивото на сцепление на този супер-спортен автомобил с мощност 591 к.с. ", се казва в съобщение за пресата.

 

"В допълнение към впечатляващо представяне на пътя, тези гуми целят да отбележат и многобройни победи при дългите разстояния на състезания с SLSAMGGT3. Това включват и престижните 24-часови надпревари в Дубай, както и един от най-големите 24-часови състезания в света, също и 24-часовите надпревари в Нюрбургринг от 2013 година. При тези и много други състезания екипите са разчитали на състезателните гуми Dunlop. В допълнение на това Dunlop също е и официален партньор на клиентския спортен отдел AMG".