Хюлкенберг се върна във Force India

4 Декември 2013

26-годишният Хюлкенбер бе тестови състезател на Force India през 2011 г. и титуляр през 2012 г., но напусна отбора, за да се присъедини към Sauber с амбицията да печели подиуми и евентуално да се пребори за първата си победа във Формула 1. Тази година обаче базираният в Хинвил тим не разполагаше с конкурентен автомобил, а и изпитваше сериозни финансови затруднения, което в крайна сметка принуди Хюлкенберг да си търси нов отбор.

Шампионът в GP2 сериите за сезон 2009 първо получи оферта от Ferrari. Впоследствие обаче италианците предпочетоха Кими Райконен, което отвори пътя на Хюлкенберг към Lotus. Сделката с британския тим също изглеждаше сигурна, но и също пропадна, след като се появиха парите на Пастор Малдонадо и Венецуелската петролна компания.

Този развой на събитията в крайна сметка принуди Хюлкенберг да се върне във Force India. Според официалната информация договорът на германеца е дългогодишен, макар че със сигурност в него е записана клауза, която му позволява да напусне при добра оферта от страна на конкуренцията, както и при слаби резултати на Force India.

На този етап Force India не разкрива самоличността на втория титуляр за сезон 2014. Пилотите на тима от изминалия сезон Адриан Сутил и Пол ди Реста вероятно ще се конкурират с изхвърления от McLaren Серхио Перес.