Goodyear Dunlop иска в бъдеще да проведе Fulda Challenge

11 Септември 2013

В началото на септември 2013 министър-председателят на Yukon - Darrell Pasloski беше заедно на среща с Майк Никсън, министър на правосъдието и туризма на Yukon, както и с други високопоставени представители на канадската провинция на европейско турне. Една от целите на това посещение беше корпоративното седалище на Goodyear Dunlop Tires Germany GmbH в Ханау , към което принадлежи и марката на гуми Fulda.

По време на визитата си двете страни потвърдиха намерението си да се продължи и за в бъдеще "Fulda Challenge" на територията на Yukon в Канада. Благодарение на изключително успешното партньорство, по време на посещението бе подписан и така наречения меморандум за разбирателство. Меморандумът за разбирателство предвижда основа за продължаване на Challenge Fulda .

Документът бе подписан от Darrell Pasloski като министър-председател на Yukon и Франк Titz като член на Управителния съвет и директор на след-продажбеното  потребителско обслужване с гуми D-A-CH при Goodyear Dunlop . Като свидетели споразумението подписаха и Mike Никсън - министър на правосъдието и туризма на Yukon и Harald Kandzia - машинен  директор  в Ханау.

 

От 2001 г. марката Fulda регулира Challenge Fulda в Yukon. При температури до минус 40 градуса спортисти и знаменитости идват тук, за да се присъединят към арктическия десетобой. По време на посещението както премиерният министър на Yukon, така също и Франк Titz дадоха висока оценка на дългосрочното си и тясно сътрудничество при тази внушителна кампания.