Европейско първенство Truck Racing 2013 на състезателни гуми Goodyear за товарни автомобили

8 Май 2013

За девети път Европейското първенство Truck Racing ще се проведе тази година на състезанията за камионни гуми от Goodyear.

На 18 май то започва и ще се състои от десет мероприятия за шампионата в Мисано – Италия,  а Goodyear ще предостави на всички отбори своите специални състезателни гуми за камиони.  

The Federation Internationale De L'Automobile (FIA) е пуснала специалните транспортни  състезателни гуми, разработени от Goodyear за първенство Truck Racing. Всички отбори ще оспорват титлата върху тези гуми и ще получават техническа помощ в състезанията през сезона.

Публиката се надява, както го направи миналата година, да очаква един вълнуващ сезон. Jochen Hahn, европейският FIA Truck Racing шампион през 2011 и 2012 г., си осигури с предишния притежател на титлата Антонио Албацете вълнуващи двубои и тази година е вероятно дуелът между двамата да продължи.

През сезон 2013 състезанията ще се провеждат в десет уикенда и организацията Truck Racing (TRO), която организира шоуто от името на FIA ще поема доставянето и разпространението на разрешените гуми за камиони на Goodyear Racing за всичките първенства. TRO ще организира  във всеки случай специалисти и мобилен монтаж на място, за да може да извършва монтиране на гумите и предоставяне на техническа помощ за всички отбори.