Две или три действителни OZ – новости за джантата

9 Май 2013

 

Въпреки че OZ – джантата, наричана още "Superforgiata" не е нещо ново, то новото е, че този модел се предлага сега и в едно специално покритие със стилен гланц. „Огледалният ефект " се постига чрез патентован процес, при който на повърхността на десетте спици на джантата посредством керамични сачми и тетраедър се изглажда напълно", обяснява компанията.

Керамично полираната версия я има на разположение във варианти  "Matt Black" и "Grigio Corsa" в 19 и 20 цола за автомобили като Audi RS4, RS6 и R8, BMW M5 и M6, Ferrari 430 Scuderia и 458 Italia, Lamborghini Murcielago и Gallardo Nissan GT-R, както и за Porsche 911 Turbo, GT2, GT3, GT3 RS и новите модели 991.

Новите OZ са всъщност за феновете на високо проходимите автомобили, SUV и кросоувър- моделите: под формата на джанта, наречено "Сахара". Отливката се описва като една висококачествена обработена джанта с атрактивен дизайн и трябва да има изключително висока степен на товароносимост - до 1100 кг на колело. 

"По този начин, *Сахара* е подходяща за тежките категории в тези класове превозни средства, като например Toyota Land Cruiser или Nissan Navara ", казва OZ за програмата " X-Line ", която е част от производствения модел. От юни той ще се предлага в две версии - с пет спици като "Сахара-5" в размери 8,0 x17 и 8,0x18 цола и с шест спици, "Сахара 6" в размери 8,0 х17 и  8,5x18 цола. Правите, трапецовидни спици съответстват оптично на плана OZ и са от ръба на джантата, което допринася за спортния дух на автомобила.